{ "title": "Beyaz Lahana Turşusu", "image": "https://www.lahana.gen.tr/images/beyaz-lahana-tursusu.jpg", "date": "23.01.2024 04:21:27", "author": "tuba eren", "article": [ { "article": "Beyaz lahana turşusu, Beyaz lahana turşusu geleneksel olarak yapılan turşularımız arasında yer alır. Beyaz lahananın olduğu yaz ve sonbahar mevsimlerinde yapılır.

Beyaz lahana turşusunun malzemeleri

- 3 kg yaprakları ayrılmış lahana.
- 4-5 diş sarımsak.
- 3 yemek kaşığı kaya tuzu.
- 2 yemek kaşığı normal tuz.
- su.
- acı sivri biber.

Beyaz lahana turşusu nasıl yapılır?

Yaprakları ayrılmış lahanalar orta büyüklükte doğranır ve üzerine 2 yemek kaşığı normal tuz serpilerek ovulur. Bu şekilde sabaha kadar beklemeye alınır. Sabah lahanalar turşunun basılacağı bidona konur. Ayrı bir kapta da 3 yemek kaşığı kaya tuzu su ile eritilir ve bidondaki lahanaların üzerini geçecek şekilde bidona aktarılır. Bidonun ağzı sıkıca kapandıktan sonra güneş görmeyen serin bir yerde yaklaşık 2-3 hafta bekletilir. Bu sürenin sonunda turşu artık servis edilebilir.

Afiyet olsun.
" } ] }