{ "title": "Brüksel Lahanası Çorbası", "image": "https://www.lahana.gen.tr/images/bruksel-lahanasi-corbasi.jpg", "date": "20.01.2024 14:50:43", "author": "fikriye öztürk", "article": [ { "article": "Brüksel Lahanası Çorbası, Yaşam şartlarının zorlaşması ve insan sağlığını olumsuz etkileyen yiyeceklerin yangınlaşması üzerine bireyler sağlıklarını koruyabilmek adına sağlık beslenmeye özen göstermeye başlamıştır. Ayrıca düşük kalori değerine sahip olması ve A, C ve E vitaminlerine sahip olan Brüksel lahanası birçok kişi tarafından tercih edilir olmuştur. Birçok kişi Brüksel lahana çorbasının tadına ön yargılı davransa da tadına bakınca ön yargılarının yersiz olgunun farkına varmışlardır. Özellikle çocuklu ailelerin ve sağlık yaşamaya dikkat eden aileler tarafından tercih edilen Brüksel lahanası çorbasının yapımı da çok basittir. Brüksel lahanası çorbasının yapımı şu şekildedir;

Brüksel Lahanası Çorbası Malzemeleri
Brüksel Lahanası Çorbası Nasıl Yapılır?

Tencereye sıvı yağı koyun. Temizlenmiş ve normal büyüklükte doğranmış olan soğan ve havuçları tencereye koyun ve pembeleşene kadar kavurun. Kavururken sık sık karıştırın. Daha sonra yaklaşık üç veya dört parçaya ayırdığınız bürüksel lahanasını ekleyin. Eklenen lahanaları bir tur tencerede çevirin daha sonra üzerine orta büyüklüklerde doğranan patatesleri ekleyin ve kavurma işlemine devam edin. Yaklaşık 4-5 dakika kavurma işlemine devam edin. Kavurma işlemini tamamlandıktan sonra ezilmiş sarımsakları ve suyu ekleyin. Daha sonra tuzu ekleyin. Sebzeler pişene kadar ağır ateşte pişirin. Sebzeler piştikten sonra isteğe göre blenderden geçirin. Bu işlemleri tamamladıktan sonra terbiyesi için derin bir kabın içinde yumurta sarısı ve limon suyunu iyice karıştırın. Elde ettiğiniz terbiyeyi blenderden geçirdiğiniz çorbaya ilave edin ve ağır ateşte bir taşım kaynatın. İsteğe göre üzerine karabiber ekleyerek servis yapın.

Afiyet olsun.
" } ] }