{ "title": "Brüksel Lahanası Nasıl Pişirilir", "image": "https://www.lahana.gen.tr/images/bruksel-lahanasi-nasil-pisirilir.gif", "date": "19.01.2024 17:22:56", "author": "Selen Karadeniz", "article": [ { "article": "
Brüksel lahanası nasıl pişirilir, Brüksel lahanası son zamanlarda oldukça rağbet gören bir sebzedir. Daha çok et yemeklerinin yanında garnitür, salata gibi hazırlanarak tüketilir. Ancak etli, tavuklu, kıymalı, zeytinyağlı yemeği de yapılabilir. Küçük minyatür bir lahanayı anımsatan Brüksel lahanası, tek başına bile haşlanarak zeytinyağlı ve limonla salata olarak tüketilebilir. Hem yapımı kolay hem de oldukça lezzetli olan bu sebzeyi her zaman mutfaklarınızda bulundurmanızı tavsiye ederiz. Bu lezzetli kış sebzesi kanseri önleyebilen önemli bir besin kaynağıdır. Bu nedenle herkese öneriyoruz. Birlikte zeytinyağlı Brüksel lahanası yemeği hazırlayacağız. Bunu soğuk olarak sıcak yemeklerin yanında servis edebilirsiniz. Hazırlıklara başlayalım, hepinize kolay gelsin.

Brüksel lahanası (Zeytinyağlı) için gerekli malzemeler
Brüksel lahanası nasıl yapılır?

Öncelikle bu küçük lahanaları yani Brüksel lahanalarının üst yapraklarını temizleyin. Özellikle sararmış yapraklarını alın. Saplarını da bıçakla temizleyin. Bundan sonra lahanaları bol suyun içinde iyice yıkayın. Şimdi tencerenin içine zeytinyağını koyarak, ocakta biraz kızdırın. İçine kuru soğanı yemeklik doğrayarak koyun. Soğanlar biraz sotelenince içine domates salçasını ilave edin. Salçanın kokusu çıkıncaya kadar kavurun. Buna Brüksel lahanalarını ilave edin. Bunları biraz sararana kadar kavurun. Ardından havuçları ince dilimleyerek tencerenin içine atın. Bu esnada yemeği karıştırarak kavurun.

Malzemeler tavını bulunca içine limon suyunu, kesme şekerleri, tuzu ve pirinci ilave edin. Bunların hepsini bir kere harmanlayın. Ardından malzemelerin üzerini hafif geçinceye kadar sıcak su ilave edin. Ocağın altını kısarak, zeytinyağlı Brüksel lahanasını pişmeye bırakın. İçindeki sebzeler yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişmeli. Daha sonra ocağı kapatın ve yemeğin soğumasını bekleyin. Brüksel lahanasını soğuk olarak sevdiklerinize ikram edebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }