{ "title": "Bulgurlu Lahana Sarması", "image": "https://www.lahana.gen.tr/images/bulgurlu-lahana-sarmasi.jpg", "date": "19.01.2024 23:52:49", "author": "SEBAHAT COŞGUN", "article": [ { "article": "Bulgurlu Lahana Sarması, Her kesin damak zevki farklı ama abartmadan söylüyorum, kesinlikle tadan her kesin parmaklarını bile yiyeceği kadar lezzetli bir lahana sarması tarifidir. Ayrıca lahananın faydalarını protein ile birleştirdiği için çok besleyici ve sağlıklıdır. Sizde sevdiklerinize hem sağlıklı hem de lezzetli bir yemek hazırlamak isterseniz bu tarif tam size göre. Biraz zahmetli olabilir ama emin olun lezzeti zahmetinize değer. Kolay gelsin.

Bulgurlu Lahana Sarması Malzemeleri
Pişirmek için
Sosu için
Bulgurlu Lahana Sarması Nasıl Yapılır?

Öncelikle lahanayı kesip yapraklarını teker teker ayırıyoruz. Büyük bir tencereyi su ile doldurup kaynatıyoruz. Bir kaşık tuz atıp lahana yapraklarını kaynayan suyun içine atıp birkaç dakika pişiriyoruz. Fazla pişirilirse lahana erir o yüzden süresini iyi ayarlamak gerekir. Haşlanmış lahana yapraklarını soğuk suya alıp daha sonra da süzgecin üzerine çıkartıyoruz.

Geniş bir tencerenin içine bulgurun tamamını boşaltıyoruz. Üzerine kendi seviyesini aşmayacak kadar kaynar su koyup tencerenin kapağını kapatıyoruz. Yağ tavasının içine sıvı yağı ve tereyağını atıp bir miktar kızartıyoruz. Üzerine kıymayı atıp rengi kahverengiye dönünceye kadar kavuruyoruz. Kuru soğanı ince bir şekilde doğrayıp kavrulmakta olan kıymanın üzerine ilave ediyoruz. Bir miktar da bu şekilde kavurduktan sonra biber salçasını ve domates salçasını ekliyoruz. Salçaları da kavurup tavayı ocaktan alıyoruz.

Bulguru ıslattığımız tencerenin kapağını açıp karıştırıyoruz. Daha sonra bulgurun üzerine ilave edip karıştırıyoruz. Tuzunu ve baharatlarını da ilave ettikten sonra önce bir miktar kaşık ile karıştırıp daha sonra elimizle yoğurmaya başlıyoruz. Bulgur tamamen kendini çekinceye kadar yalaşık 10 dakika yoğuruyoruz.

Başka bir tavaya sıvı yağ atıp bir miktar kızdırdıktan sonra ince ince doğradığımız kuru soğanları atıyoruz. Soğanlar pembeleşinceye kadar kavrulduktan sonra salçayı atıp bir iki çevirim daha kavuruyoruz. Üzerine baharatlarını ilave edip altını kapatıyoruz.

Sarmayı pişireceğimiz tencerenin dibine kemikli etlerinizi döşüyoruz. Üzerine bir sıra sarma döşeyip, hazırladığımız salçalı sostan gezdiriyoruz. Daha sonra bir sıra daha döşeyip, yine sos gezdiriyoruz. En sona gelindiğinde yine sos gezdirip, sarmanın üzerini düz bir porselen tabak kapatıyoruz. 2 su bardağı sıcak su ilave edip tencerenin kapağını kapattıktan sonra ocağa alıyoruz. İlk 10 dakika harlı ateşte daha sonra ise kısık ateşte olamak üzere bir saat kadar pişiriyoruz. Sarma piştikten sonra en az 10 dakika dinlendirip servis edebilirsiniz. Afiyet Olsun
" } ] }