{ "title": "Etli Lahana Dolması", "image": "https://www.lahana.gen.tr/images/etli-lahana-dolmasi(1).jpg", "date": "18.01.2024 23:24:52", "author": "Zübeyde Taşpınar", "article": [ { "article": "Etli Lahana Dolması, sonbahar ve kış aylarının vazgeçilmeyen lezzetlerinden olan etli lahana sarması ile sizlerde harikalar yaratabilirsiniz. Muhteşem lezzeti ile sofralarınızı ziyafete dönüştürerek sevdikleriniz ve konuklarınız için hazırlayarak gururla sunabileceğiniz bu harika dolma tarifini sizlerde kolaylıkla hazırlayabilirsiniz.

Etli Lahana Dolması İçin Gerekli Malzemeleri
Sosu için
Etli Lahana Dolması Nasıl Yapılır?

Etli lahana sarması hazırlığımıza ilk olarak lahanamızın yapraklarını tek tek ayıklayarak başlıyoruz. Yaprakları kırmadan ayıklamak için dip kısmından hafif kesikler atıyoruz bu sayede yapraklar kolayca ayıklanıyor. Yaprakları ayıkladıktan sonra derin bir tencereye su dolduruyoruz ve kaynatıyoruz su kaynadıktan sonra içine birazcık tuz atıyoruz 1-2 dakikada böyle kaynadıktan sonra ayıkladığımız lahanaları tek tek suyun içine atıp 5 dakika kadar kaynatarak haşlayıp kevgir yardımıyla alıp suyunu süzdürüyoruz bütün lahana yapraklarını haşladıktan sonra dolmamızın iç harcını hazırlamaya başlıyoruz.

Dolma harcımızı hazırlarken ilk başta kuru soğanı ince ince doğruyoruz, ardından maydanozu ve domatesi de küçük küçük doğradıktan sonra içine sarımsağımızı da rendeliyoruz. Dolmamızın en önemli malzemesi olan pirincimizi de bol suda yıkıyoruz ve iyice süzdürüyoruz. Hazırlamış olduğumuz soğanlı harcın içine süzdürmüş olduğumuz pirinçleri de katıyoruz ve ardından 350 gr orta yağlı kıymamızı, 1 çorba kaşığı domates salçası, 1 çorba kaşığı biber salçası, yarım su bardağı sıvı yağ, baharatlarımızı ve yeteri kadar tuz ilave ederek iç harcımızı iyice karıştırıyoruz artık dolma harcımızda hazır lahana dolmamızı yapmaya başlayabiliriz. Haşlamış olduğumuz lahananın damarlarını ayıklayıp lahanalarımızı orta kalınlıkta sarıyoruz. Sardığımız dolmaları tencereye düzgünce diziyoruz ardından bir tabağın içerisine 1 yemek kaşığı salça, 2 yemek kaşığı zeytinyağı ve biraz tuz serpip karıştırıyoruz ve ardından tenceredeki dolmanın üzerine gezdiriyoruz. Dolmaların üzerini geçecek şekilde su dolduruyoruz dolmaların üzerine bir tabak kapatıyoruz ve kısık ateşte yavaş yavaş dolmalar yumuşayana kadar pişiriyoruz. Dolmalar piştikten sonra yoğurtla servis yapabilirsiniz.

Afiyet Olsun.
" } ] }