{ "title": "Fırında Lahana Sarması", "image": "https://www.lahana.gen.tr/images/firinda-lahana-sarmasi-773.jpg", "date": "19.01.2024 15:29:20", "author": "sümeye", "article": [ { "article": "Fırında Lahana Sarması, enfes tadı ile çok sevilerek yeniliyor. Çoğu kadın ve erkeğin bildikleri üzere lahana sarması zaten kendine has bir tadı ve lezzeti ile gönüllerde taht kuran yöresel yemek türüdür. Bizde bu güzel lahana sarmasına bir tık daha lezzet katmak için fırında lahana sarmasını denemenizi tavsiye ediyoruz. Hatta içine pirinç veya kalın bulgur koymadan, patates ve ince bulgurun eşsiz uyumu ile mükemmel bir lahana sarması ortaya çıkıyor. Bu tarife bakarak muhteşem fırında lahana sarması pişirebilirsiniz. Eminim çok güzel olacaktır ve beğenilecektir. Böylece de bugün ne pişirsem sorusuna çözüm bulmuş olursunuz.

Fırında Lahana Sarması İçin Gereken Malzemeleri
Sosu için
Fırında Lahana Sarması Nasıl Yapılır?

İlk önce lahanayı ayıklayın ve haşlayın. Bir yandan da patateslerin dışlarını yıkayın, bir tencereye veya da düdüklüye koyup haşlayın. Sonra soğanları ince küpler şeklinde doğrayın. Ardından zeytinyağı ile soğanları bir tavaya koyun biraz kavrulsun, peşinden salçayı ekleyip tekrar biraz daha kavurmaya devam edin. Kavurma işlemi bitince, patatesleri, kavurduğunuz soğanları, ince bulguru ve baharatları bir derin kap içine koyup güzelce yoğurun. Sonra lahanayı sarmaya başlayabilirsiniz, fırın tepsinizin dibine yağ sürmeden hazırladığınız lahana sarmalarını tepsiye dizin. Bütün sarmalar bitince, küçük bir tencerede sosunu hazırlamaya geçin. Yağda salçayı kızdırın, az tuz ekleyin, üzerine yaklaşık iki bardak kadar sıcak suyu ilave edin, kaynadıktan sonra fırın tepsisinde bekleyen lahanaların üzerine gezdirerek dökün. 180 derecede ısıtılmış olan fırında lahanaları güzelce pişirin. Fırında pişen lahana sarmasını isterseniz yoğurt ile isterseniz de sade şekilde servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }