{ "title": "Kara Lahana Salatası", "image": "https://www.lahana.gen.tr/images/kara-lahana-salatasi(1).jpg", "date": "20.01.2024 02:48:56", "author": "Murat AYDOĞAN", "article": [ { "article": "Kara lahana salatası, birçok restoranda artık meşhur salata olarak yer etmiş bir salata türüdür. Bu salata yapılışı nedeni ile oldukça kolaydır. Lezzetinin ise bu duruma doğru orantı ile çok lezzetli olması bu salatanın insanlar tarafından bolca tüketilmesine neden olmaktadır. Üstelik insan sağlığına olan etkileri ile bu lezzetli yiyeceği herkesin bolca yemesi gerekmektedir. Özellikle kara lahananın vücudun kan yapımında olan etkisi bizleri bu yiyeceği yemeye davet etmelidir. Kara lahana salatası, ünümüzde birçok evde sevilerek tüketilen bir yiyecek haline gelmiştir. Özellikle içerisinde bulunan vitamin ve mineraller nedeni ile çocukların vücutları için olan ihtiyaçlarını karşılamaktadır. Bu nedenle özellikle kış aylarında vücudunuzun destekçisi olmak üzere bu salatayı ister sade olarak ister yemeklerinizin yanında bolca tüketebilirsiniz. Bu salata yediden yetmişe herkesin gönül rahatlığı ile tüketebileceği ve kalorisi son derece düşük besinlerden biridir. Kara lahana içerisinde bol miktarda demir ve fosfat bulundurmaktadır. Bu nedenle demir eksikliği bulunan hastalarda bu salatanın tüketmesi bir süre sonra bu sorununda yavaş yavaş ortadan kalkmasını sağlayacaktır. Böylesine bir salatanın daha sayamayacağımız birçok faydası bulunmaktadır. Saymakla bitmeyen faydaları nedeni ile bu salata özellikle çocukların ve yaşlı insanları tüketmesi gereken bir yiyecektir. Faydalarını ve yararlarını saydığımız bu mükemmel salatanın tarifine geçelim.

Kara Lahana Salatası Malzemeleri
Kara Lahana Salatası Yapılışı 

Kara lahana salatası yapılışının kolaylığı ile herkesin evlerinde kolay bir şekilde yapabileceği bir yiyecektir. Bu nedenle sizlerde bu lezzeti denemekten kaçınmayın. Yapılışına geçmeden önce belirtmek isterim ki hijyen oldukça önemlidir. Hijyen kurallarına uyarak yaptığınız salata oldukça lezzetli ve temiz olacaktır.

Öncellikle lahananın beyaz bölümlerini kesip ayırınız. Ayırdığınız beyaz kısımları kullanmayacaksınız. Geriye kalan kısmı uygun bir zeminde ya da ekmek tahtası kullanarak ince ince salata gibi doğrayın. Daha sonra büyük bir süzgeç üzerine bu malzemeleri koyun.

Daha sonra bu kevgir içerisine bir miktar tuz koyun ve tuzu iyice ovuşturun. Tabi ki bu tuzun kaya tuzu olması önerilmektedir. Böylece lahana tuzu içerisine alarak yumuşamaya başlayacaktır. Böylelikle rengi de biraz açılacaktır. Bu işlemden sonra 40 dk kadar lahanayı bu şekilde bekletin. Bu bekleme sırasında lahananın acı tadı gidecektir ve salatanız çok daha lezzetli olacaktır.

Tüm bu işlemden sonra yapmanız gereken tuz ile karıştırarak beklettiğiniz lahanaları temizce yıkayıp tuzundan arındırarak süzmektir. Bu işlemden sonra üzerine bir miktar zeytinyağı gezdiriniz. Bu yağ sayesinde lahananız çok daha güzel bir tada ve görünüme ulaşacaktır. Bu aşamadan sonra mısır ile istediğiniz şekilde dekor yaparak servise hazır hale getirebilirsiniz.
" } ] }