{ "title": "Kırmızı Lahana Garnitürü", "image": "https://www.lahana.gen.tr/images/kirmizi-lahana-garnituru-9413.jpg", "date": "19.01.2024 13:09:48", "author": "emine kedici", "article": [ { "article": "Kırmızı lahana garnitürü; rengi ve görüntü ile sofralarımızı süsleyen güzel bir salata çeşididir. Kırmızız lahana sadece salatalarımızı renklendirmez. Ayrıca kırmızı lahana ile yapılabilecek pek çok garnitür ve meze çeşidi de bulunmaktadır. Bunların içerisinde özellikle yoğurtla renklendirilen meze tarifi hem görüntü olarak hem de lezzet olarak oldukça beğeni kazanmaktadır. Kırmızı lahana buzdolabında uzun süre bozulmadan kalabilmektedir. Bu nedenle de ben kırmızı lahanayı piyazlık doğrayarak tuz ve limon ile ovup buzdolabında muhafaza ediyorum. Daha sonra salatalarda kullanıyorum Ayrıca bu şekilde bile tüketmek oldukça lezzetli oluyor. Özellikle tarhana çorbasının yanında tavsiye ederim. Mutlaka deneyin. Sizlere kırmızı lahana garnitürünün tarifini vermek istiyorum. Meze hazırlamayı ve yemeyi sevenler umarım bu tariften istifade ederler. Şimdiden herkese kolay gelsin.

Kırmızı lahana garnitürü için gereken malzemeler
Kırmızı Lahana Garnitürü Nasıl Yapılır?

Kırmızı lahanayı bütün haldeyken yıkayın ve dış yapraklarını atın. Lahanayı önce dört parçaya ayırın ve kırmızı lahanayı rendenin ince kısmı ile ufak ufak rendeleyin. Bir başka kâsenin içerisinde yoğurt ve mayonezi kaşık yardımı ile çırpın. Mikser kullanmayın. Aksi halde yoğurt sulanabilir. Yoğurtun içerisine en son olarak tuzu ilave edin ve karıştırın. Daha sonra rendelenmiş kırmızı lahanayı kâsenin içerisine boşaltın ve iyice yoğurtla birleşip lila renge dönmesini sağlayın. Kırmızı lahana salatasını salata tabağı şeklindeki bir servis tabağına boşaltın. En son olarak iri kıyılmış ceviz ile mezenin üzerini bir güzel süsleyin. Kırmızı lahana garnitürü servise hazır. Hem yemek masanızda hem de günlerde pasta böreklerin yanında gönül rahatlığıyla ikramınızı yapabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.
" } ] }