{ "title": "Kırmızı Lahana Mezesi", "image": "https://www.lahana.gen.tr/images/kirmizi-lahana-mezesi.jpg", "date": "21.01.2024 04:59:28", "author": "Yonca korkmaz", "article": [ { "article": "Kırmızı lahana mezesi, kırmızı lahana mezesi sofraları süsleyen hem görsel açıdan hem de lezzet açısından vazgeçilmez tatlardan birisidir. Kırmızı lahana mezesi iki şekilde yapılır birincide yoğurt kullanılır ikincisi ise sadece lahanalar salata sosları ile lezzetlendirilerek sunulur. İki tarifte oldukça lezzetlidir.

Kırmızı lahana mezesi (Yoğurtlu) için gerekli malzemeler
Kırmızı lahana mezesi (Yoğurtlu) nasıl yapılır?

Mezemizin yapılışına başlarken öncelikle lahananın dış kısmı temizce yıkanır ve lahana çok ince bir şekilde doğranır. Bu doğrama işlemi için piyasada çok pratik aletler var evinizde de varsa bunları kullanabilirsiniz. Hem çok ince hem de çok kısa sürede hazır oluyor. Lahanalar doğranınca geniş ve derin bir kaba alınır ve üzerine yarım kilo süzme yoğurt eklenir. Diğer taraftan sarımsaklar tuz ile sarımsak döveceğinde ezilir ve o da bu karışıma eklenip iyice karıştırılır. Karıştırma işlemi yapılırken hiç pürüz kalmayana kadar devam edilir ve daha sonra sunum tabağına alınır. Diğer taraftan bir tutam maydanoz yıkanır ve çok ince bir şekilde kıyılarak mezenin üzerine serpiştirilerek meze süslenir. Süsleme işlemi yapılırken isteğe bağlı olarak dövülmüş ceviz kırmızı biber veya mısır da kullanabilirsiniz daha renkli bir sunum olabilir bu tamamen sizin zevkinize kalmıştır.

Kırmızı lahana mezesi, bu ikinci tarifimiz ise sadece lahana ile yapılan ve soslar ile birleştirilen bir tariftir. Burada kırmızı lahana çok ince bir şekilde kıyılır derin bir kaba alınır ve üzerine bolca limon sıkılıp biraz da tuz atılır ve karıştırılır. Lahana yavaş yavaş yumuşamaya başlayacaktır. Lahana tam yumuşadığında servise hazırdır. Sunum tabağına alınır ve isteğe göre süslenir.
" } ] }