{ "title": "Kırmızı Lahana Suyu", "image": "https://www.lahana.gen.tr/images/kirmizi-lahana-suyu-5456.jpg", "date": "21.01.2024 16:19:50", "author": "ilyas sezgin", "article": [ { "article": "Kırmızı Lahana Suyu, Genel olarak birçok hastalıklara şifa olmakla birlikte son zamanlarda zayıflama içinde tüketilmekte olan sebze suyudur. Özellikle kış aylarının sert soğuk havasından kişiyi hastalıklardan korumakla bilinmektedir. Kırmızı lahana ile kış aylarında çok çabuk hastalanmamak için mor renkli sebzelerin tüketilmesi uzmanlar tarafından önerilmektedir. Nitekim kırmızı lahana suyu da mor sebzeler içerisinde en etkili ve vitamin değerleri ile de bir adım öndedir.

Kırmızı Lahana Suyu Nasıl Yapılır?

İlk olarak tencerenizin içeriğine yarım litre kadar saf suyu ekleyerek ocağa bırakın. Hafif ateşte ayarladığınız ocakta suyu kaynamaya bıraktıktan sonra 6-7 dal kadar kırmızı lahana yaprakları temiz bir şekilde ayıkladıktan ve yıkadıktan sonra su kaynamaya başlamadan beş dakika kadar öncesinde tencereye atarak lahana ile kaynamasını sağlayın. On dakika kadar kaynadıktan sonra kırmızı lahana suyunuz, soğuduktan sonra içmeye hazır durumda olacaktır.

Kırmızı Lahana Suyu Faydaları ve Dikkat Edilmesi Gerekenler

Kırmızı lahana suyunda dikkat etmeniz gereken gün içerisinde çok fazla tüketilmesi ile vücutta iyot eksikliğine neden olmaktadır. Böyle bir durumda ise kırmızı lahana suyu ile vücudun iyot ihtiyacını karşılamak için tuz ile tüketmeniz gerekebilmektedir. Ayrıca çok fazla kırmızı lahana suyu tüketimi ile gaz sorunu meydana gelmektedir. Bunu önlemek için ise Kırmızı lahana suyunu tükettikten sonra papatya veya rezene çayı içerek gaz oluşmasını önleyebilirsiniz. Bu uyarıların dışında kırmızı lahana suyunun faydaları ise;

" } ] }