{ "title": "Kırmızı Lahana Turşusu", "image": "https://www.lahana.gen.tr/images/kirmizi-lahana-turusus.gif", "date": "21.01.2024 10:51:03", "author": "Selen Karadeniz", "article": [ { "article": "
Kırmızı lahana turşusu, yemeklerin yanında meze gibi ikram edilen lezzetli bir turşudur. İsterseniz salata gibi de tüketebilirsiniz. Özellikle restoranlarda mevsim salatalarında vazgeçilmez bir malzemedir. Üstelik yaptığınız diğer turşular gibi uzun süre beklemenize de gerek yok. 3-5 gün içinde kırmızı lahana turşusu tam kıvamını bulacak. Salataların içine her zaman ayriyeten doğrayacağınıza, kavanozdan çıkararak ilave edebilirsiniz. Kırmızı lahana besleyici özelliği sayesinde uzmanlar tarafından her zaman tavsiye edilmektedir. Bu nedenle kışın bu lezzetli turşuyu her zaman buzdolabında bulundurmalısınız. Şimdi birlikte kırmızı lahana turşusunu hazırlayalım.

Kırmızı lahana turşusu için gerekli malzemeler
Kırmızı lahana turşusu nasıl yapılır?

Büyük boydaki kırmızı lahanayı incecik kıymaya başlayın. Bunu aynı salata yapıyormuş gibi doğrayacaksınız. Bunları çukur bir kâsenin içine alın. Buna 1 yemek kaşığı kaya tuzu koyarak, ellerinizle iyice ovalayın. Bu işlem kırmızı lahanayı iyice yumuşatacaktır. Daha sonra 10-15 dakika bekleterek, kırmızı lahananın rengini de vermesini sağlayın. Bu arada lahana iyice yumuşayacak ve kavanoza doldurmanızda kolaylaşacak. Kavanoza koyduğunuz kırmızı lahananın üzerinde bir kapak boyu yer bırakın. 1 çay bardağı sirke ile 1 çay bardağı su ölçüsünde kavanozu dolduracak kadar karışım hazırlayın. İçinde 1 yemek kaşığı kaya tuzunu ve 1 tatlı kaşığı limon tuzunu da eritin. Bunu kavanozun içine doldurun. Kapağını da kapatarak, kavanozu ters yüz yaparak çalkalayın. Daha sonra kırmızı lahana turşunu buzdolabına kaldırın. Turşuyu sürekli buzdolabında tutmanız gerekir. 3-4 gün içinde tüketmeye hazır hale gelecek. Dilediğiniz miktarda alarak, üzerine isterseniz biraz da limon sıkarak servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }