{ "title": "Kırmızı Lahana Yemeği", "image": "https://www.lahana.gen.tr/images/kirmizi-lahana-yemegi-1998.jpg", "date": "21.01.2024 07:56:30", "author": "Rana Betül Örünç", "article": [ { "article": "Kırmızı lahana yemeği, çok faydalı ve bağışıklık sistemini güçlendiren bir yemektir. Kırmızı lahana çok faydalıdır. Lif bakımından oldukça zengin olduğu için, diyet yapan kişilerin önemli sebzeleri arasındadır. Düşük kalorili olduğu için kilo aldırmaz. Kırmızı lahana tüketen kişilerin akciğer, mide, kalın bağırsak ve deri kanserlerine yakalanma riski diğer kişilere göre daha azdır. Antosiyan ve K vitamini yönünden oldukça zengindir. Alzheimer hastalığına karşı kişileri korur. Kırmızı lahana tüketen kişinin bağışıklık sistemine direk etki eder ve güçlendirir. Damarları genişleterek kan dolaşımının rahat olmasını sağlar. Kırmızı lahana yaprakları baş ağrısına iyi gelmektedir. Yumuşatıcı ve hazım ettiricidir. Balgam söktürücü özelliği vardır. Tohumu ise idrar söktürür ve bağırsak kurtlarını düşürür. Kırmızı lahana sivilcelere iyi gelmektedir. Lahana suyu mide ülserine iyi gelmektedir. Kırmızı lahana salatalarda ve yemeklerde kullanılır. Suyu da tüketilebilir. Yemeği oldukça lezzetlidir ve sağlık açısından oldukça yararlıdır. Maddi olarak da ucuzdur.

Kırmızı lahana yemeği tarifi malzemeleri
Kırmızı lahana yemeği tarifi nasıl yapılır?

İlk olarak soğan temizlenir ve ince ince doğranır. Daha sonra kırmızı lahana ince ince doğranır. Bir tavaya zeytinyağı koyulur ve ocağa koyulur. Kızan yağın içerisine doğranmış soğanlar atılır ve kavrulur. Kavrulan soğanların içerisine ince doğranmış kırmızı lahana ilave edilir. Kırmızı lahanalarda kavrulmaya devam edilir. Elmalar isteğe göre soyulur ve küp-küp doğranır. Doğranmış elma ile kuru üzüm de ilave edilir ve karıştırılır. Yarım bardak suda tavaya eklenir ve pişmesi için ağzı kapatılır. 25 dakika sonra arzuya göre tuz ve istenilen miktarda limon suyu eklenir. Servis tabağına alınır ve servis edilir.
" } ] }