{ "title": "Kırmızı Lahana Yoğurtlaması", "image": "https://www.lahana.gen.tr/images/kirmizi-lahana-yogurtlamasi-5547.jpg", "date": "21.01.2024 08:13:21", "author": "Yonca emine çelik", "article": [ { "article": "Kırmızı lahana yoğurtlaması, kırmızı lahana oldukça faydalı ve lezzetli bir yiyecektir. Birçok farklı yemek ve meze türünde kullanılan lahana yoğurtlaması da oldukça lezzetli bir yiyecektir. Meze şeklinde hazırlanan bu yoğurtlama herkes tarafından oldukça sevilen yemeklerin yanına yakışan bir mezedir. Özellikle et yemekleri tavuklu yemekler pilav ve makarna yanında oldukça sık tüketilir. Sarımsaklı ya da sade yoğurtlu hazırlanabilir. Sarımsak ile hazırlandığı zaman çok daha faydalı ve lezzetli olacaktır. Kırmızı lahana yoğurtlaması yapıldıktan sonra kimi insanlar damak tadına göre üzerine tereyağı eriterek ilave edebilir bu da yine lezzetini arttırmak için yapılabilecek eklemelerden biridir. Şimdi bu lezzetli kırmızı lahana yoğurtlaması tarifine bakalım.

Kırmızı lahana yoğurtlaması yapımı için gerekli malzemeler
Kırmızı lahana yoğurtlaması nasıl yapılır?

Lahana yoğurtlaması için ilk olarak bir kaba yoğurt alınır ve sarımsaklar soyulur ve ezilerek yoğurt içerisine eklenir. Yoğurt karıştırılır ve bir kenara alınır. Böylelikle sarımsak yoğurt içinde bekleyerek tadını yoğurda iyice verecek. Ardından kırmızı lahana yıkanır ve çok ince bir şekilde doğranır. Bunun için piyasada satılan doğrayıcıları da kullanabilirsiniz. Bu şekilde daha pratik olacaktır. Doğranan lahana yoğurt içerisine eklenir ve tuzu atılıp iyice karıştırılarak servis tabağına alınır. Ardından isteğe bağlı olarak bir yemek kaşığı tereyağı eritilerek üzerine dökülür ve servis edilir. Kırmızı lahana yoğurtlaması hazır.

Afiyet olsun.

" } ] }