{ "title": "Lahana Böreği", "image": "https://www.lahana.gen.tr/images/lahana-boregi.jpg", "date": "21.01.2024 00:33:04", "author": "Zübeyde Taşpınar", "article": [ { "article": "
Lahana Böreği, farklı lezzetlerle tanışmak isteyenler için harika bir lezzete sahip olan lahana böreğini denemelerini ısrarla tavsiye ediyoruz. Çay saatlerinde, hanımların kabul günlerinde veya başlı başına ana yemek olarak tercih edebileceğiniz bu leziz börek ile sizlerde harikalar yaratarak sevdikleriniz, misafirleriniz ve kendiniz için şahane bir börek ziyafeti çekmeye ne dersiniz.

Lahana Böreği İçin Gerekli Malzemeleri

Hamuru için
Üzeri için
Lahana Böreği Nasıl Yapılır?

Lahana böreğimizin hazırlığına öncelikle hamurumuzu yoğurarak başlayalım. Ardından yoğurma kabımıza 4 su bardağı elenmiş unu ilave ederek unun ortasını havuz şeklinde açarak ortasına ılık su ve yarım çorba kaşığı tuz ekleyerek kulak memesi yumuşaklığı kıvamında bir hamur yoğuralım. İyice yoğurarak özlü bir kıvam alan hamurumuzun üzerine nemli temiz bir bez örterek 10-15 dakika kadar dinlenmesi için beklemeye bırakalım. Hamurumuz dinlenirken bizde iç harcımızı hazırlayalım. Hafifçe haşladığımız lahanaları ince ince doğradıktan sonra 1 adet orta boy kuru soğanı ince yemeklik doğrayalım. Ardından 2-3 dal yeşil soğanın kabuklarını soyarak incecik doğrayalım.

Daha sonra tavamızı ocağa alarak yarım çay bardağı sıvı yağ ilave ederek yağı ısıtarak üzerine ilk olarak yemeklik doğranmış kuru soğanları ekleyerek soğanlar pembeleşinceye kadar kavurarak üzerine yeşil soğanları ilave ederek birkaç kez çevirdikten sonra ince doğranmış lahanaları ekleyerek kavurma ya devam edelim. İyice kavrulan iç malzemenin üzerine 1çay kaşığı karabiber, 1tatlı kaşığı kırmızı pul biber, yeteri kadar tuz ve yarım demet kıyılmış maydanoz ilave edip karıştırdıktan sonra iç harcımızı ocaktan alarak ılıması için beklemeye bırakalım.

Daha önceden dinlenmeye bıraktığımız hamuru bir merdane yardımıyla yufka büyüklüğünde açarak uç kısımlarından zarf şeklinde katlayalım ve üzerini sıvı yağ ile boşluk kalmayacak şeklide yağlayarak ikiye katlayarak keselim. Ardından iki eşit parçaya ayrılan hamurların üzerine ılıdıktan sonra lor peynir ilave edip karıştırarak eşit olarak hamurların üzerine yayarak rulo şeklinde sararak yağlanmış fırın tepsisine yan yana yerleştirerek hamurların üzerine çırpılmış yumurta sarısı sürerek üzerine susam veya çörek otu serpiştirelim. Fırınımızı önceden 200 derecede ısıtarak lahana böreğimizi fırına vererek altı üstü kızarıncaya kadar pişirdikten sonra dilimleyerek sıcak sıcak servis yapalım.

Afiyet olsun.
" } ] }