{ "title": "Lahana Çorbası Diyeti Nasıl Yapılır", "image": "https://www.lahana.gen.tr/images/lahana-corbasi-diyeti-nasil-yapilir.jpg", "date": "21.01.2024 20:58:50", "author": "RESMİYE KAYSI", "article": [ { "article": "
Lahana çorbası diyeti nasıl yapılır, içerdiği vitamin ve mineraller sayesinde hem oldukça besleyici hem de zayıflamanıza yardımcı bir yemektir. Günümüzde zayıflamak isteyenlerin oldukça rağbet gösterdikleri lahana çorbası diyeti sayesinde hem kısa sürede kilo verebilir hem de sağlıklı kalabilirsiniz. İçerdiği B, C ve K vitaminlerinin yanı sıra sülfür, folik asit ve potasyum gibi mineraller de içermektedir. Mide, bağırsak ve akciğer kanserinin oluşması riskini azaltan lahana çorbası uzun süre tokluk hissi vereceğinden daha az yemek yeme isteği duyacaksınız. İdrar söktürücü özelliği sayesinde vücuttan toksinlerin atılmasını sağlayan bu çorba yağ yakıcı bir özelliğe de sahiptir. Bu diyetle birlikte egzersiz yapıldığında karın, kalça ve basen bölgenizdeki fazlalıklarınızdan kalıcı olarak kurtulabilirsiniz. Güçlü bir antioksidan içeren lahana sayesinde hastalıklara karşı direncinizi arttırabilir bağışıklık sisteminizi güçlendirebilirsiniz.

Lahana çorbası malzemeleri
Lahana çorbası nasıl yapılır?

Lahana ve soğanları ince ince doğrayın, Domates, biber, dereotu ve maydanozu da doğradıktan sonra hepsini bir tencerenin içine atın. Sebzelerin üzerini kaplayacak kadar su ilave edin. Biraz tuz ekleyip pişirin. Piştikten sonra mikserde püre haline getirdiğiniz bu çorbayı soğuk olarak da her acıktığınızda tüketebilirsiniz.

Lahana çorbası diyeti
1. Gün

Bir kâse çorba, muz haricinde istediğiniz bir meyveden bir porsiyon tüketebilirsiniz. Şekersiz çay, sütsüz kahve ve bol su tüketilmelidir.

2. Gün

Bir kâse çorba, bezelye, kuru fasulye ve mısır hariç istediğiniz bir sebzeyi tüketebilirsiniz. Akşam bir adet haşlanmış patates yenilebilir. Patatesin yanında tuz ve domates de yenilebilir. Böylece vücudun iyot ihtiyacı kaşılanmış olur.

3. Gün

İstediğiniz kadar çorba, sebze ve meyve tüketebilirsiniz. Meyve olarak greyfurt tüketmeyi tercih edebilirsiniz. İlk 3 günde yaklaşık 2-3 kilo vermiş olmalısınız.

4. Gün

Bir kâse çorba, istediğiniz kadar meyve ve sebze tüketebilirsiniz. Sebze olarak ıspanak, lahana, brokoli tüketmek oldukça faydalı olacaktır. Akşam 2 adet muz ve bir bardak süt içebilirsiniz. Sütü çay ve kahveye koymayın ve içine şeker eklemeyin.

5. Gün

En fazla 500 gram kırmızı et ve yanında domates tüketebilirsiniz. Böylece vücudun ihtiyacı olan proteini karşılamış olursunuz. Vücudu ürik asitten temizlemek için bol mitarda su ve bir kâse çorba tüketiniz.

6. Gün

Bir kâse çorba, bir porsiyon kırmızı et ve yanında bol miktarda marul, roka, maydanoz ve dereotundan oluşan salata tüketebilirsiniz.

7. Gün

İstediğiniz kadar çorba ve sebze tüketebilirsiniz. Yanında kepekli pirinçten yapılmış pilav yiyebilir ya da pirinci çorbaya ekleyebilirsiniz. Bol miktarda şekersiz meyve suyu ve su tüketebilirsiniz. Maden suyu gibi gazlı içecekler içilmemelidir.
" } ] }