{ "title": "Lahana Çorbası", "image": "https://www.lahana.gen.tr/images/lahana-corbasi(1).jpg", "date": "21.01.2024 08:55:21", "author": "Murat AYDOĞAN", "article": [ { "article": "Lahana Çorbası, Özellikle diyetisyen uzmanlarının önerdiği lahana çorbası, diyet yapan bir insan için oldukça sağlıklı ve oldukça doğru bir seçimdir. Bu çorbanın kalorisi çok düşüktür. Bu nedenle fazla kilolardan çok daha rahat bir şekilde kurtulabilirsiniz. İnsanların birçoğu bu çorbayı diyet yaptıkları için tüketmektedir. Bu çorbanın lezzeti, en az görüntüsü kadar güzeldir. Bunlarında yanı sıra lahananın faydalarını hepimiz biliriz. Bu kadar faydası olan bir bitkiden yapılan çorbanın insan vücuduna faydaları saymakla bitmez. Özellikle çocuklar üzerinde bağışıklığa yaptığı etki ile sizleri de etkileyecektir. Eski zamanlardan beri tüketilen lahana, çorba yapılarak da insanların en sevdiği yiyecekler arasına girmiştir. Özellikle ülkemizin doğu bölgelerinde daha çok tüketilen lahana çorbası, birçok kişinin gönlünde yer tutmuştur. Lahana çorbası kişilerde aşırı bir susama etkisi göstermektedir. Bu nedenle bu çorbayı tükettikten sonra kesinlikle vücudunuzun su ihtiyacına dikkat etmelisiniz. Özellikle zayıflamak isteyen kişiler bol miktarda su içmelidir. Şimdi Anadolu'nun bu lezzetinin yapılışını sizlere anlatmak istiyorum. Tabi ki lahana çorbasının yapılışına geçmeden önce malzemelerinden bahsetmek isterim.

Lahana Çorbası Malzemeleri
Lahana Çorbası Nasıl Yapılır?

Öncelikle çorbamızı yapmaya başlamadan önce belirtmek isterim ki bu tarifi uygularken mutlaka ama mutlaka hijyene önem göstermelisiniz. Hijyen çorba yapımında en önemli kuralımızdır. Lahanamızı iyice temiz bir şekilde yıkayınız. Daha sonra tüpün bir kenarında tuzlu bir su kaynatın. Yıkadığımız lahanaları bu su içerisine ince ince doğrayarak iyice haşlayın. Bu işlemi yaptıktan sonra ise ocağınızın diğer gözüne tencerenizi koyun ve içerisine az miktarda yani 2- 3 kaşık sıvı yağ ekleyin. Daha sonra küçük küçük doğranmış soğanları bu yağ içerisinde kavuralım. Daha sonra havuçları ve patatesleri de bu yağ içerisinde iyice kavuralım. Bu sırada tabi ki lahanalarımız haşlanmış olacaktır. Şimdi ise yapmamız gereken bu lahanaları süzerek ayrı bir tabağa almaktadır. Buradan artan suyu kullanmayacağımız içi dökebilirsiniz.

Kavrulan patates, soğan ve havuçların üzerine süzdüğünüz lahanayı da ekleyerek bir sure daha kavurmaya devam edin. Bu işlemden sonra artık yavaş yavaş çorba yapımında sonlara yaklaştık. Bulguru da bu karışım içerisine ekledikten sonra Mısır unumuzu bir tabak içerisinde su ile karıştırarak çorbamız üzerine ekleyelim ve artık çorbamız hazır bulunmaktadır.

Bu lezzeti herkesin tavsiye etmesi ısrarla tavsiye edilmektedir. Öyle ki lahana çorbası, lezzeti kadarda insanlara sağlık ve enerji katmaktadır. Fakat bu çorba diğer çorbalara göre çok fazla yapılmamaktadır. En çok diyet çorbası olarak tüketilmesi bu durumun kanıtı olarak sayılabilir.
" } ] }