{ "title": "Lahana Kapuska", "image": "https://www.lahana.gen.tr/images/lahana-kapuska.gif", "date": "20.01.2024 08:08:34", "author": "SEBAHAT COŞGUN", "article": [ { "article": "Lahana Kapuska, Rus mutfağından Kafkaslar üzerinden Trakya mutfağına geçmiş bir yemek türüdür. Trakya bölgesinde çok sevilen bir yemektir. Fakat Anadolu'nun hemen her bölgesinde lahana sarmasından artan lahananın göbeğindeki sert kısımlarını değerlendirmek için yapılır. Hazırlaması kolay ve zahmetsiz bir yemektir. Çok sağlıklı ve doyurucudur. Denemenizi tavsiye ederiz. Kolay gelsin.

Lahana Kapuska Malzemeleri
Lahana Kapuska Nasıl Yapılır?

İlk olarak lahananın yeşil ve ince yapraklı kısımlarını daha sonra sarma yapmak üzere ayırın. Göbeğinde bulunan sert ve beyaz kısımlarını yıkayıp yemeklik olacak şekilde doğrayın. Orta büyüklükte bir tencerenin içine sıvı yağı atıp bir miktar kızdırın. Kuş başı et kullanıyorsanız, Etleri kuş gözü iriliğinde doğrayıp tencereye atın bir miktar kavrulduktan sonra, yemeklik doğradığınız kuru soğanı ilave edin. Soğanlar pembeleşip diriliğini kaybedince salçayı ilave edin. Daha sonra lahanayı ekleyip, kısık ateşte sürekli karıştırarak bir süre kavurun. Domatesleri rendeleyip üzerine atın. Kapağını kapatıp kısık ateşte bir süre domates suyunu çekinceye kadar pişirin. Daha sonra üzerine 1 su bardağı lahana turşu suyunu ve 1 bardak su ilave edin. Tuzun ve baharatlarını ilave edip kapağını kapattıktan sonra lahanalar diriliğini kaybedinceye kadar pişirin. Lahanayı ocaktan indirmeden 5 dakika önce pirinci ilave edip karıştırın. Daha sonra ocaktan alıp en az on dakika dinlendikten sonra servis yapın.

Afiyet olsun.
" } ] }