{ "title": "Lahana Musakka", "image": "https://www.lahana.gen.tr/images/lahana-musakka.gif", "date": "21.01.2024 19:24:33", "author": "tuba eren", "article": [ { "article": "Lahana musakka, protein, demir, lif vb. Açısından zengin bir yemektir. Lahana musakka besleyici olmasının yanı sıra pratik bir tercihtir.

Lahana musakka yemeğinin malzemeleri
Beşamel sos için malzemeler
Lahana Musakka Nasıl Yapılır?

İlk önce soğanlar ince ince kıyılıp tereyağında pembeleşinceye kadar kavrulur ve kıyma ilave edilir. Kıyma da iyice kavrulduktan sonra salça, tuz, karabiber ve pul biber eklenerek tüm harcın kavrulması sağlanır. Diğer taraftan lahanalar kök kısmından teker teker ayrılarak haşlanır. Lahana yaprakları haşlandıktan sonra kalın damarları çıkarılır, fazla da parçalanmadan yağlanmış bir tepsiye dizilir. Tıpkı börek yapar gibi bir kat lahana yaprakları bir kat kıymalı harç tepsiye dizilir. Bu işlem bittikten sonra da beşamel sos tepsinin üzerine eşit bir biçimde gezdirilir. Daha sonra da rendelenmiş kaşar peynirleri beşamel sosun üzerinde eşit bir şekilde gezdirilir. Yaklaşık olarak 7-8 dakika fırında pişirilir.

Afiyet olsun.
" } ] }