{ "title": "Lahana Turşu Kavurması", "image": "https://www.lahana.gen.tr/images/lahana-tursu-kavurmasi-6071.jpg", "date": "19.01.2024 01:28:49", "author": "haceryaman", "article": [ { "article": "Lahana turşu kavurması, Lahana turşusunun ocakta kavurarak hazırlanan bu yemek birçok kişinin severek yediği bir yemektir. Bazen çay eşliğinde bazen ana yemeklerin yanında servisi yapılan lahana turşu kavurması özellikle bayanlar tarafından sevilerek tüketilen yemekler arasında yer almaktadır. Kadın günlerinde kısır yerine veya kısır eşliğinde sunumu yapılmaktadır. Yapımı oldukça pratik ve kolaydır. Zaman almadan yapabileceğiniz bu yemek size vereceğimiz tarif ile çok daha lezzetli olacak ve sunumunu yaptığınız kişilerden tam not almanıza yardımcı olacaktır. Sizde misafirlere veya ev halkına farklı bir lezzet sunumunda bulunmak istiyorsanız işte lahana turşu kavurması tarifi. Değişik bir tat arayışı içinde olanlara mutlaka denemelerini tavsiye ederiz. Şimdiden kolay gelsin.

Lahana turşu kavurması için gerekli olan malzemeler
Lahana turşu kavurması nasıl yapılır?

Öncelikle turşuları küçük küçük doğrayın. Daha sonra kuru soğanları soyarak küçük bir şekilde doğrayın. Tencere içerisine zeytinyağını koyarak ocağın altını açın. Zeytinyağı ısınınca içerisine doğranan soğanları ilave edin. Kısık ateşte soğanları iyice kavurun. Kavrulan soğanlar hafif pembeleşince içine biber salçasını ilave edin. Salçayı 1-2 dakika kısık ateşte karıştırarak kavurun. Daha sonra kavrulan salça içerisine toz şekeri ilave edin. Çok az bir miktar su ekleyerek karışımı kaynatın. Önceden doğranan lahana turşularını tencere içerisine ilave ederek tencerenin kapağını kapatın. Ara ara karıştırarak 20 dakika kadar yemeği pişirin. Süre dolunca ocağın altını kapatın ve yemeği biraz dinlendirin. Dinlendirilen yemeği tabaklara alarak servis yapabilirsiniz. Lahana turşu kavurması artık hazır.

Afiyet olsun.
" } ] }