{ "title": "Lahana Turşusu", "image": "https://www.lahana.gen.tr/images/lahana-tursusu.JPG", "date": "21.01.2024 05:04:00", "author": "Soner Bahşi", "article": [ { "article": "Lahana turşusu, yapmak isteyenler için bazı dikkat etmesi gereken unsurlar bulunmaktadır. Örneğin lahananın sert olması, tuzun kalın tuz olması turşunun daha lezzetli olmasını sağlar.

Lahana Turşusu İçin malzemeleri
Lahana Turşusu Nasıl Yapılır?

Lahananın dış yüzeyindeki katmanı oluşturan yaprakları keserek atınız. Bu hem yumuşamış yapraklardan kurtulmak hem de hijyenik açıdan daha sağlıklı olması açısından önemlidir. Ardından kök kısmını kesip, lahanayı turşu yapmak istediğiniz boyutlarda fazla ufak olmadan parçalara ayırınız. Daha sonra bir tencerede ısıttığımız suyun içerisine lahanaları atıp, 2-3 dakika yumuşatarak, kavanoza sığması açısından kolaylık sağlayabilirsiniz. Tencereden aldığınız lahanaları geniş bir leğene alarak soğumaya bırakınız.

Kavanoza soğuyan lahanaların bir kısmını, biraz sarımsak ve biraz da nohutlardan koyalım. Daha sonra tekrar lahanaları ve nohutları, sarımsağı aralara serpiştirerek yerleştiriniz. En üst kısma da kereviz saplarından ayırdığınız yaprakları yerleştiriniz. Bu işlemi malzemeler bitine kadar tekrarladıktan sonra, 1 çay bardağı sirkeye 1 litre su denk gelecek şekilde ayarlayıp, 2.5 kaşık tuzla birlikte karıştırınız. Daha sonra bu karışımı turşumuzun içine dökerek, ağzını sıkıca kapatınız. Turşunuzu güvenli bir yere alarak, muhafaza edebilirsiniz. Turşunuzu serin yerde saklamayı unutmayınız. 1-1.5 ay içerisinde hazır hale gelen turşunuzu afiyetle tüketebilirsiniz.
" } ] }