{ "title": "Lahana Yaprağı", "image": "https://www.lahana.gen.tr/images/lahana-yapragi-3942.jpg", "date": "20.01.2024 17:20:45", "author": "emine kedici", "article": [ { "article": "
Lahana yaprağı; denilince herkesin ilk aklına gelen şey benimki ile aynıdır herhalde diye düşünüyorum. Lahana besin değeri çok fazla olan bitkidir. Ayrıca özellikle beyaz lahana yaprağı içerisinde pek çok şifayı barındırmaktadır. Bu nedenle sık sık tüketmekte fayda bulunmaktadır.

Beyaz lahana yaprağı salatalara doğranarak yenilebileceği gibi suyu da içilebilir. Lahananın vücuttaki toksinleri temizleme ve fazla yağları yakma gibi özelliği bulunmaktadır. Zayıflamak isteyen birçok insan bu sayede fazla kilolarından kurtulmuştur. Zayıflamak için lahana yaprağı ile yapılan etkili bir iksir için bir tencerenin içerisinde yarım litre suyu kaynattın ve üzerine 7 parça lahana yaprağını ilave ederek 5 dakika daha kaynatmaya devam edin. Elde edilen lahana suyunu 5 gün boyunca aç karnına sabah ve akşam olmak üzere 1 su bardağı için. Bu uygulamaya 3 gün ara vererek tekrar 5 gün devam edin ve daha sonra bırakın. İçmesi biraz zor olsa da farkı sizde göreceksiniz.

Şimdide lahana yaprağı ile lahana yaprağı sarması gibi harika bir lezzetin tarifini verelim.

Lahana yaprağı sarması için gereken malzemeler
Lahana yaprağı sarması nasıl yapılır?

Lahanaları kırmadan ayırın, yıkayın ve kaynar tuzlu suyun içerinde yaklaşık 4 dakika pişirerek soğumasını bekleyin. İç malzemesi için yemeklik doğranan soğanları sıvı yağda soteleyin. Üzerine kıymayı ekleyerek biraz kavurun. Daha sonra salça, tuz ve baharatları ilave edin ve karıştırın. Üzerine yıkanan pirinçleri dökün ve yarım çay bardağı su ile hafif pişirin. En son olarak yeşillikleri de ilave edin ve altını kapatın.

Soğuyan lahanaları sarmaya uygun şekilde kesin ve sarın. Şekli çok önemli değil. Sadece pirinç içinden çıkmayacak şekilde kenarların kapalı olmasına özen gösterilmesi yeterlidir. Yassı geniş bir pilav tenceresine dizin ve üzerine kaynar su ile kalan sıvı yağı ekleyerek büyük ocakta kısık ateşte pişirin. Tuzuna ve yağına bakmayı unutmayın. Pişen lahana yaprağı sarmasının üzerine nane ve pul biber ekin. Dinlenmesi için bir örtünün arasına sarın. Lahana yaprağı sarmanız hazır. Kalan sarılamayacak lahana yapraklarını kalan iç malzeme ile karıştırın ve üzerine su, yağ ve tuz ilave ederek pişirin. Böylece lahana yaprağı israf edilmemiş olur.

Şimdiden afiyet olsun.
" } ] }