{ "title": "Lahana Yaprağının Faydaları", "image": "https://www.lahana.gen.tr/images/lahana-yapraginin-faydalari-1705.jpg", "date": "21.01.2024 15:39:29", "author": "Hanife GEZER", "article": [ { "article": "
Lahana Yaprağının Faydaları: Lahana eski zamanlardan beri bilinen bir sebzedir. Lahana kış mevsiminde yetişir. Kış mevsiminin havasına karşı dayanıklı bir bitkidir. Lahana vitamin bakımından zengindir, C, B, B2 ve az da olsa A vitamini içerir. Lahana yaprakların bir araya gelip, yuvarlak şeklini alır. En çok bilinen üç çeşit lahana vardır. Bunlar düz, kıvırcık ve başlı olarak adlandırılmıştır.

Lahana Yaprağının Faydaları Nelerdir: Lahana yaprağının faydaları yaprakları çiğ, pişmiş veya bütün, kıyılmış şekilde kullanarak lahana yaprağının faydalarını görürüz. Lahana yaprağının içindeki anti ulkus midede oluşan yararlı tedavi eder. Lahana yaprakları kıyılır, kap içinde kaynatılır. Elde edilen suya bal ilave ederek tatlandırılır, aç karına içilir. Lahana yaprağının faydası mideye böyle sağlanır. Yüzde veya vücutta meydana çıkan sivilce, akne ve çıban da lahana yaprağının faydası vardır. Lahana yaprakları kaynatılıp, lapa kıvamına getirilir, çıbanın üzerine koyulur. Sivilce ve akne için yapılan lapa ile pansuman yapılır. Lahana yaprağının faydası bronşit hastalarına da vardır. Bronşiti olan kişi lahana yapraklarını kaynatıp, bal ile tatlandırır. Bir su bardağı içilir. Aynı karışımı idrar söktürmek içinde kullanılır. Lahana yaprağının faydaları kuvvet vericidir, kansere karşı koruyucudur. Lahana yaprağının bu faydaları için çiğ olarak tüketilmesi gerekir, ayrıca çiğ olarak tüketildiğinde gözede faydası vardır.

Lahana yaprağının faydaları kabızlık sorunu olanlar kişilere de vardır. Lahana lifli olduğundan hazmı kolaylaştırır. Lahana yaprağının faydalarını sarılık olanlarda görür. Bunun için lahana yaprakları haşlanıp, bal ile tatlandırılıp soğuk olarak içilir. Lahana salatası limon ya da sirke ile yendiğinde tıkanıklık sorunu ortadan kalkar. Lahana yaprağının faydalarından biri de budur. Lahana yaprağının faydaları yanıklara ve yaraları iyileştirici özelliği vardır. İçindeki vitaminler sayesinde yaraların kısa sürede iyileşmesine yardımcı olur. Lahana yaprağının faydaları yapraklar sargı bezi olarak da kullanılabilir. Lahana yaprağının faydaları lahana yaprakları dövülüp, deri altında uyuşmuş kanın siyah renk olan yerlerin üzerine sürülürse, siyah rengi giderir.
" } ] }