{ "title": "Lahana Yemeği", "image": "https://www.lahana.gen.tr/images/lahana-yemegi.jpg", "date": "21.01.2024 09:09:28", "author": "Yonca korkmaz", "article": [ { "article": "Lahana yemeği, lahana yemeği yapılırken beyaz lahana kullanılır ve damak tadına göre farklı şekillerde yapılır. Kimi yeşil fasulye ile yapar kimi sebz katar kimisi etli yapar. Damak tadına göre sevdiği lezzetler ile birleştirir ve her şekilde de oldukça lezzetli olur.

Lahana yemeği için gerekli malzemeler
Lahana yemeği nasıl yapılır?

Lahana yemeğini yaparken bu tarifte dört yüz gram lahana kullanacağız bu miktar kişi sayısına ve lahananın yoğunluk isteğine göre artırılabilir veya azaltılır. Lahana öncelikle yıkanır ve bir tencereye alınır iki tane havuç da kabuğu soyulup lahana ile tencereye konur ve üzerine kaynar su ilave edilir. Havuç ve lahana on dakika kaynatılıp sudan çıkarılır ve süzgece alınır süzgeçte soğuması beklenir ve soğuyunca yemeklik boyutta havuçlar ve lahana doğranır. Bir kaba alınır. Diğer taraftan soğan ve sarımsaklar soyulur ve yemeklik doğranıp derin bir tencereye alınır. Üzerine sıvıyağ ilave edilip pembeleşinceye kadar kavrulur. Kavrulan soğan ve sarımsak üzerine kırmızı biber de doğranır bu malzemeler iyice kızarınca bir kaşık salça eklenir ve salçada kavrulunca kıyma eklenir. Kıyma pişene kadar ara ara karıştırılır ve tuz pul biber karabiber eklenir. Son olarak da önceden doğradığımız havuç ve lahanayı ekleyip üzerine de bir çay bardağı sıcak su ekleriz. Yaklaşık beş altı dakika kaynayınca ocağın altını kapatıp dinlenmeye alırız ve yarım saat dinlendikten sonra servis edebiliriz.
" } ] }