{ "title": "Lahana Yetiştiriciliği", "image": "https://www.lahana.gen.tr/images/lahana-yetistiriciligi-8878.jpg", "date": "19.01.2024 12:35:58", "author": "Derya YAMAN", "article": [ { "article": "Lahana yetiştiriciliği, Lahananın anavatanı Kuzey Avrupa ülkeleri olmakla beraber, Ülkemizde Anadolu'daki Van yöresinde en büyük lahana yetiştiriciliği yapılmaktadır. Lahana yetiştiriciliği Avrupa ülkelerinde yıl boyunca, Ülkemizde ise yılın birkaç ayı hariç bütün yıl boyunca yapılıp pazarlanmaktadır. Ülkemizde lahana yetiştiriciliği toplam ekim alanı 20,000 hektar alandır. Bu alanda yıllık lahana yetiştiriciliğinde bu üretim 100.000 ton civarındadır. Kırmızı başlı lahana yetiştiriciliği daha çok batı ve Güney bölgelerinde yapılmaktadır. Bu lahana çeşidi yörenin alışkanlıklarına göre toprağa gömülerek saklanmakta ve sebze olarak tüketilmektedir. Sarmalık kapuskalık ve turşuluk olan lahana çeşidi de Marmara bölgesinde yetiştirilir. Ülkemizde lahananın birçok değerlendirme şekli olup, çiğ olarak tüketildiği gibi, kapuskası, salatası, zeytinyağı ve etli yemeği, sarması ve turşusu yapılarak tüketilir.

Lahana yetiştiriciliği aşamaları nelerdir?
" } ] }