{ "title": "Mor Lahana Nasıl Yumuşatılır", "image": "https://www.lahana.gen.tr/images/mor-lahana-nasil-yumusatilir.gif", "date": "21.01.2024 05:36:03", "author": "SEBAHAT COŞGUN", "article": [ { "article": "
Mor Lahana, Nasıl Yumuşatılır, mor lahana salataların vazgeçilmezi bir sebzedir. Mevsim salatadan tutunda yoğurtlu mayonezli mezelerin dahi içinde yer alır. Mor Lahana gevrek yapılı olduğu için doğrudan hazırladığınız mezenin veya salatanın içine koyarsanız, istediğiniz lezzeti elde edemezsiniz. Bunun için mor salatayı yumuşatarak önceden hazır hale getirilir. Bunun için yapılması gereken birkaç önemli şey vardır.

Mor Lahanayı Yumuşatmak İçin Gerekli Malzemeleri
Mor Mahana Nasıl Yumuşatılır?

Mor salata uzunlamasına ortadan ikiye kesilir. Elde ettiğimiz parçalar uzunlamasına yine ortadan ikiye kesilir. Daha sonra ince ince piyazlık doğranır. Geniş bir karıştırma kabının içine alınır ve üzerine bir çorba kaşığı tuz atılır. Daha sonra tuz ile ovulur. Bu şekilde lahana mor rengini biraz atacaktır. Daha sonra bol su ile yıkanır ve suyunu atması için süzgecin üzerine alınır ve suyunu tamamen atması için bir süre beklenir. Suyunu attıktan sonra saklama kabının içine alınır ve üzerine zeytinyağı gezdirilir. Biraz karıştırılır ve saklama kabının kapağı kapatılır. Bu şekilde hazırladığınız mor lahanayı en az bir hafta boyunca salatalarınıza ve mezelere ekleyerek kullanabilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }