{ "title": "Mor Lahana Salatası Yoğurtlu", "image": "https://www.lahana.gen.tr/images/mor-lahana-salatasi-yogurtlu.jpg", "date": "23.01.2024 03:50:19", "author": "Zübeyde Taşpınar", "article": [ { "article": "Mor Lahana Salatası Yoğurtlu, salata veya meze çeşidi olarak sofralarda yerini alan bu salata mükemmel lezzeti ile damakları şenlendirirken harika görselliği ile de gözlere hitap ederek lezzetine lezzet katıyor. Çarçabuk ve kolaylıkla hazırlanabilen mor lahana salatasını sizlerin de deneyerek sofralarınıza dahil etmenizi tavsiye ediyoruz.

Mor Lahana Salatası Yoğurtlu İçin Gerekli Malzemeleri
Mor Lahana Salatası Yoğurtlu Nasıl Yapılır?

1 adet mor lahanayı ortadan ikiye keselim ve iyice yıkayalım. Daha sonra yıkadığımız mor lahanayı ince ince doğrayalım daha kolay olmasını istiyorsanız rendenizin kalın tarafıyla da rendeleyebilirsiniz. Geniş bir tava alalım ve içerisine 6-7 kaşık sıvıyağımızı ilave edelim. Tercihe göre zeytinyağı da ekleyebilirsiniz. Eğer zeytinyağı kullanacaksanız yoğurtlu mor salatamızın ağır olmaması için yağın miktarının biraz azaltabilirsiniz. Yağı biraz kızdırdıktan sonra ince ince doğradığımız mor lahanalarımızı tavaya atalım ve harlı ateş de 5-10 dakika boyunca karıştırarak kavuralım. Mor Lahanamızın rengi yavaş yavaş değiştikten sonra üzerine 1-2 çay kaşığı tuzu atıp 1 dakika kadarda tuzu emmesi için kavuralım ve ardından yarım su bardağı ılık suyu ekleyelim. Suyu ekledikten sonra tavamızın ağzını kapatalım ve ocağımızın altını iyice kısalım mor lahanalarımız yavaş yavaş pişerken biz de bir kabın içerisine 2 su bardağı köy yoğurdunu ekleyelim ve hemen ardından 2 yemek kaşığı süzme yoğurdunu da ekleyip çırpma telinin yardımıyla yoğurdumuzu pürüzsüzleşene kadar çırpalım ve ardından yoğurdumuzun içerisine 2-3 diş sarımsağımıza da rendeleyip tekrardan çırpalım. Bu sırada tavada pişmekte olan mor lahanalarımızı 10-15 dakika soğumaya alalım. Soğuyan lahanalarımızın içerisine hazırlamış olduğumuz yoğurdu dökelim ve tekrardan pürüzsüz bir salata elde etmek için karıştıralım. Hazırladığımız salatayı dinlenmesi için dolaba koyalım ve 1-2 saat bekletelim. 1-2 saat bekledikten sonra salata tabaklarımıza koyup soğuk bir şekilde servis yapalım. Eğer arzu ederseniz üzerine ince kıyım maydanozla veya az bir limon suyu döküp de servis edebilirsiniz.

Afiyet Olsun.

" } ] }