{ "title": "Mor Lahana Turşusu", "image": "https://www.lahana.gen.tr/images/mor-lahana-tursusu.gif", "date": "20.01.2024 00:08:47", "author": "Selen Karadeniz", "article": [ { "article": "
Mor lahana turşusu, son derece kolay bir kış turşusudur. Kış sebzelerinin değerini bilmek gerekir. Özellikle böyle mor renkte olanların düzenli şekilde tüketilmesi tavsiye edilmektedir. Üstelik mor lahana turşusu oldukça kolay hazırlanıyor ve 3-4 gün içinde de tüketilmeye hazır hale geliyor. Vereceğimiz ölçülerde turşuyu hazırlarsanız ne kadar lezzetli ve tam kıvamında olduğunu göreceksiniz. Biz turşu diyoruz ama salata gibi tüketebileceğiniz bir yiyecek oluyor. Dilerseniz mor lahana turşusunu birlikte yapmaya başlayalım.

Mor lahana turşusu için gerekli malzemeler
Mor lahana turşusu nasıl yapılır?

Mor lahanayı önce güzelce yıkayın. Daha sonra lahanayı dörde bölün. Bunların her birini incecik kıymaya başlayın. Bunları derin bir kâseye alın ve üzerine kaya tuzunu serpiştirin. Bununla birlikte mor lahanayı ellerinizle iyice ovuşturun. Mor lahana böylece iyice yumuşayacak ve birazda sulanır gibi olacak. Bu şekilde lahanaları 10-15 dakika kadar bekletin. Daha sonra uygun boyda bir kavanozun içine lahanaları doldurun. Üzerinde bir parmak kadar boş yer kalsın ve lahanalar sıkı dolsun. Şimdi bir kâsenin içine üzüm sirkesini, limon suyunu ve suyu koyarak karıştırın. Bunu kavanozdaki mor lahananın üzerine dökün. Eğer kavanozda yer kalırsa, üzerini sirkeyle tamamlayabilirsiniz. Kavanozun ağzını sıkıca kapatarak güneş görmeyen bir yerde 1-3 gün bekletin. Bundan sonra mor lahana turşusunu buzdolabına koyun. Tüketeceğiniz zaman turşudan biraz alarak yine ağzı kapalı olarak buzdolabında saklayın. İster salatalarda garnitür, isterseniz tek başına turşu gibi tüketebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }