{ "title": "Oktay Usta Lahana Sarması", "image": "https://www.lahana.gen.tr/images/oktay-usta-lahana-sarmasi-3610.jpg", "date": "19.01.2024 12:45:18", "author": "oktay öztürk", "article": [ { "article": "
Oktay Usta Lahana Sarması, Lahana sarması enfes bir sarma türüdür. Yapımı biraz zahmetli olsa bile yemesi gerçekten de enfes bir duygudur. Lahana insan sağlığı bakımından da oldukça faydalı bir sebze türüdür. Haftada en az bir kere sarma, kabuska şeklinde beyaz lahana tüketin. Sarma haricinde beyaz lahananın turşusu, salatası da oluyor eğer sarma yapmaya üşeniyor iseniz ya da zamanını yok ise turşu ya da salata şeklinde tüketin. Biz bugün enfes lahana sarması yapacağız hadi bu enfes tarifi yapmaya başlayalım.

Oktay Usta Lahana Sarması İçin Gerekli Olan Malzemeleri
Oktay Usta Lahana Sarması Nasıl Yapılır?

İlk önce lahananın yaprak kısımlarını lahananın dibinden keserek orta göbek kısmına gelinceye dek çıkarın. Daha sonra miktarda kaynar su içine atıp geri çıkararak lahananın yumuşamasını sağlayın. Bu işlemden sonra iç harcını yapmaya başlayın. Bunu için küçük bir tava içinde ince, ince doğramış olduğunuz soğan ve sıvı yağını soğanlar biraz yumuşayana dek çevirin. Eğer ev salçası kullanıyorsanız bu esnada salçayı da ilave ederek iyice karıştırın. Bu karışım soğuduktan sonra içerisine tuzu, yıkanmış pirinci, kullanacağınız baharatları ve kıymayı ilave edin. Karışım homojen bir hale gelene kadar iyice yoğurun. Eğer karışım çok sert ise kaşık ile soğuk su ilave edin. (Koyacağınız su için yumuşak olmasını sağlamaktadır.) Daha sonra tencerenin dibine ince, ince doğramış olduğunuz maydanoz saplarını döşeyin. Daha sonra haşlamış olduğunuz lahananın yaprak kısımlarını ikiye ya da üçe bölerek her bir parçasına yapmış olduğunuz iç harçtan koyun ve sıkıca sarın. Sarmış olduğunuz sarmaları tencere içine bitişik aralarında boşluk olmayacak biçimde dizin. Sarmaların hepsi de bittikten sonra üstüne porselen tabak koyun. Tuzunu ve sıcak suyunu da ilave ettikten sonra orta ateş üstünde tam kırk dakika pişirin. Pişen lahanayı yaymış olduğu o enfes kokudan zaten anlarsınız. Piştikten sonra da limon suyu ile servis yapın.

Afiyet Olsun.

" } ] }