{ "title": "Sirkeli Kırmızı Lahana", "image": "https://www.lahana.gen.tr/images/sirkeli-kirmizi-lahana-7710.jpg", "date": "19.01.2024 17:00:00", "author": "haceryaman", "article": [ { "article": "Sirkeli kırmızı lahana: Sirkeli kırmızı lahana turşu gibi tüketilen bir yiyecektir. Turşu yerine geçen yemek yanlarında servis yapılan sirkeli kırmızı lahana hem besleyici hem de eşsiz bir lezzete sahiptir. Rengi ile iştah kabartan sofralara renk veren ve yemek öğünlerinde iştah açıcı özelliğe sahip olan sirkeli kırmızı lahana besin değeri yüksek olan bir besindir. Salata içinede ilave edilebilen sirkeli kırmızı lahana misafir alımlarında sofralarınıza müthiş görsellik kazandırmaktadır. Sizde misafirlere ve sevdiğiniz insanlara yemek davetleri verdiğinizde sirkeli kırmızı lahana sunumu yaparak sofralarda güzel bir görünüm oluşturabilirsiniz. Farklı ve iştah kabartıcı bir lezzet olan sirkeli kırmızı lahanayı mutlaka denemenizi tavsiye ederiz.

Sirkeli kırmızı lahana yapmak için gerekli olan malzemeler
Sirkeli kırmızı lahana nasıl yapılır?

Lahanayı bol su ile yıkayarak üst yapraklarını koparın. Daha sonra lahanayı uzun ve önce bir şekilde doğrayın. Doğranan kırmızı lahanaları derin bir kab içerisine alın. Üzerine bir miktar tuz serpiştirin. Tuzu serpiştirdikten sonra elinizle lahanaları yumuşayana kadar ovun. Yarım saat kadar bu şekilde bekletin. Yarım saatin sonunda kırmızı lahanaları kavanoz içerisine koyun. Daha sonra bir miktar su içerisinde limon tuzunu eritip kavanoz içindeki kırmızı lahana içerisine ilave edin. Artık kavanozun içerisine 1 çay bardağı sirke, 1 çay bardağı su koyarak kavanoz dolana kadar doldurun. Daha sonra kavanozun kapağını kapatarak serin ve güneş almayan karanlık bir yerde bekletin. Yaklaşık 1 ay kadar sonra sirkeli kırmızı lahana kavanozunu açarak tabaklara alarak servis yapabilirsiniz. Artık sirkeli kırmızı lahana hazır.

Afiyet olsun.
" } ] }