{ "title": "Sütlü Lahana Yemeği", "image": "https://www.lahana.gen.tr/images/sutlu-lahana-yemegi-1105.jpg", "date": "21.01.2024 22:40:39", "author": "Emel yildiz", "article": [ { "article": "
Sütlü lahana yemeği, sütlü lahana yemeği Bulgarların baş tacı yemekleri ve lezzetleri arasındadır. Eğer yöresel bir yemek hazırlıyorsanız tarifi bire bir uygulamanız da fayda var yoksa lezzeti yakalayamazsınız. İçeriği vitaminler açısından da çok zengin bir lezzettir lahana aşı. Bir kere deneyip tadına baktığınız da bu zamana kadar böyle bir lezzeti kaçırdığınıza pişman olabilirsiniz. Çünkü kullanılan malzemelerin hepsi de vücuda faydalı. Zaten beyaz lahana başlı başına bir antioksidan deposu ve vücudu zararlı atıklardan temizlemektedir. Bundan dolayı beyaz lahanayı haftada 1 kere tüketmekte fayda vardır. Lahanayı bir de bu tarife göre sütlü olarak deneyin bakalım beğenecek misiniz?

Sütlü lahana yemeği için gereken malzemeler
Servis için
Sütlü lahana yemeği Nasıl Yapılır?

Beyaz lahanayı yıkayıp temizledikten sonra küçük küçük doğrayarak sıvıyağ ile tuzunu ekleyerek kavuralım. Lahanaların üzerini kapatacak kadar su ekleyip kısık ateşte lahanalar yumuşayana kadar pişirelim. Ocağın altını kapattıktan sonra yıkanmış pirinç ve bulguru ekleyip tencerenin kapağını kapatalım. Lahananın suyu ve sıcaklığıyla pirinç ve bulgur kabaracaktır. Bu işlemden sonra sütü ekleyip yaklaşık 2 dakika kaynatalım. Kaymağı, karabiberi, kırmızı pul biberi ve tuzu az ise bir miktar daha tuz ekleyelim. Küçük bir teflon tavada tereyağı eritilerek unu eklenir ve biraz kavrulur. Pişmiş olan lahananın içine unlu karışımda ilave edilir. Servis tabağına alınan sütlü lahana yemeğinin üzerine tereyağında kızdırılmış toz kırmızı biber dökülerek servis edilir.

" } ] }