{ "title": "Tavuklu Lahana Sarması", "image": "https://www.lahana.gen.tr/images/tavuklu-lahana-sarmasi-2608.jpg", "date": "20.01.2024 14:02:33", "author": "neval güven", "article": [ { "article": "Tavuklu lahana sarması, biz bu harika lezzeti genelde koyun eti kıyması ve kuyruk yağı kullanarak yapıyoruz ve ailecek çok severek yiyoruz. Bu sarmayı isterseniz kara lahana ile isterseniz de beyaz yerli lahana ile yapabilirsiniz. Hangisi ile yaparsanız yapın emin olun sonuç mükemmel olacaktır. Ben lahana sarması yaparken genelde beyaz yerli lahana kullanıyorum. Lahana sarmasının iç malzemeleri her yöreye göre değişebilmektedir. Bazı yörelerde pirinç ve bulgur aynı anda kullanılırken, bazı yörelerde sadece pirinç kullanılarak yapılmaktadır. Bazen de içine konulan baharatlar ya da kullanılan tavuk eti değişiklik göstermektedir. Şimdi dilerseniz lezzeti ile midemize görünümü ile de gözlerimize hitap eden bu leziz yemeğimizin malzeme listesine ve nasıl yapıldığına geçelim.