{ "title": "Zeytinyağlı Lahana Sarması", "image": "https://www.lahana.gen.tr/images/zeytinyagli-lahana-sarmasi.jpg", "date": "21.01.2024 00:09:07", "author": "Cemile Akyer", "article": [ { "article": "Zeytinyağlı Lahana Sarması, Özellikle kış aylarında tercih edilen zeytinyağlı lahana sarması hem lahana kaynaklı yüksek lif içeriği hem de yapımında kullanılan zeytinyağı sayesinde sağlıklı ve enerji verici bir yemektir. Zeytinyağı miktarı az tutulup, iç malzeme olarak pirinç yerine bulgur tercih edilirse daha hafif ve sağlıklı bir yemek elde edilecektir. Daha taze olması ve dolayısıyla yüksek vitamin barındırması bakımından lahana alınırken ince yapraklara sahip ve elle bastırıldığında göbeği yumuşak olanların seçilmesi önemlidir. Bu lahanaların sarılması da daha kolay olacaktır.