{ "title": "Zeytinyağlı Lahana", "image": "https://www.lahana.gen.tr/images/zeytinyagli-lahana.jpg", "date": "20.01.2024 11:52:30", "author": "Yonca korkmaz", "article": [ { "article": "Zeytinyağlı lahana, zeytinyağlı lahana yemeği birçok sebze ile bir arada yapılan bir yemek çeşididir ve oldukça hafif ve sağlıklıdır. Ayrıca yapımı da çok kolay ve pratik bir yemektir.

Zeytinyağlı lahana için gerekli malzemeler
Zeytinyağlı lahana nasıl yapılır?

Yemeği yapmaya başlarken öncelikle soğanlar yıkanır ve küp-küp doğranır tencereye alınır üzerine zeytinyağı eklenir ve ocağa alınıp altı yakılır. Sarımsaklarda soyulup birkaç parçaya ayrılıp onlar da tencereye alınır. Daha sonra kabak ve havuç yıkanır ve kurulanır ve ince bir şekilde soyulur ve rendenin büyük kısmında havuç ve kabak rendelenir. Bu sırada soğan ve sarımsak pembeleşince salça eklenir ve salça da kavrulunca rendelenmiş kabak ve havuç eklenir ve kavurmaya devam edilir. Bu sırada yıkanıp süzülmüş olan lahana ince ince doğranır ve o da tencereye ilave edilir. Biraz kavrulunca bir su bardağı kadar kaynar su konulur ve kısık ateşte yarım saat pişirilir Kısık ateşte pişmesi daha lezzetli olur ve dağılıp birbirine karışması önlenir. Bu sırada damak tadınıza göre tuzunu atınız ve kapağını kapatınız pime işlemi tamamlanınca altı kapatılır ve biraz dinlendirildikten sonra servis edilir.
" } ] }