Beyaz Lahana Turşusu
Beyaz lahana turşusu, Beyaz lahana turşusu geleneksel olarak yapılan turşularımız arasında yer alır. Beyaz lahananın olduğu yaz ve sonbahar mevsimlerinde yapılır.
Beyaz lahana turşusunun malzemeleri
- 3 kg yaprakları ayrılmış lahana. - 4-5 diş sarımsak. - 3 yemek kaşığı kaya tuzu.
- 2 yemek kaşığı normal tuz. - su. - acı sivri biber.
Beyaz lahana turşusu nasıl yapılır?
Yaprakları ayrılmış lahanalar orta büyüklükte doğranır ve üzerine 2 yemek kaşığı normal tuz serpilerek ovulur. Bu şekilde sabaha kadar beklemeye alınır. Sabah lahanalar turşunun basılacağı bidona konur. Ayrı bir kapta da 3 yemek kaşığı kaya tuzu su ile eritilir ve bidondaki lahanaların üzerini geçecek şekilde bidona aktarılır. Bidonun ağzı sıkıca kapandıktan sonra güneş görmeyen serin bir yerde yaklaşık 2-3 hafta bekletilir. Bu sürenin sonunda turşu artık servis edilebilir.
Afiyet olsun.
23.01.2024 04:21:27
Beyaz Lahana Turşusu ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. Sayfayı Düzenle
|