Brüksel Lahanası Yemeği
Brüksel lahanası yemeği, Brüksel lahanası oldukça faydalı sebzelerden biridir. Birçok yemekte kullanılarak yemeklere hem lezzet hem görsel açıdan güzellik katar. Fırında, güveçte, tencerede farklı sebzeler ile birleştirilerek çok lezzetli yemekler yapılır. Aynı zamanda mezelerde salatalarda da oldukça sık kullanılan bir sebzedir. Brüksel lahanası yemeği için gerekli malzemeler- 18-20 tane Brüksel lahanası
- Kişi sayısına göre tavuk budu
- Sekiz on tane küçük boy patates
- Sekiz on tane arpacık soğan
- On diş kadar sarımsak
- İki tane yeşil sivri biber
- Pul biber
- Karabiber
- Tuz
- Bir yemek kaşığı salça
- Bir çay bardağı sıvıyağ
Brüksel lahanası yemeği nasıl yapılır?
Yemeği yapmaya başlarken patatesler soğanlar ve sarımsaklar soyulur ve yıkanır. Biberler ve lahanalarda temizce yıkanır. Tavuklar suyun içerisine bırakılır ve on dakika bekletilip yıkanır ve bir kaba alınır. Fırın tepsisinde ya da tencerede pişirilebilir bu yemek. Fırın tepsisinde pişirmek biraz daha kızarmış karamelize bir tat olacağından fırında pişirme şeklinin tarifini yazıyorum. Haşlama tarzında isterseniz tencereyi de tercih edebilirsiniz. Fırın tepsisine patatesler soğanlar dizilir üzerine tavuk butları yıkanıp konur ve biberler doğranıp eklenir. Son olarak temizlenip yıkanmış olan lahanalarda eklenir ve sosu hazırlanmaya başlanır. Derin bir kâseye salça tuz zeytinyağı pul biber karabiber ve bir su bardağı su konularak iyice çırpılır ve yemeğin üzerine yavaş yavaş eklenir ve fırın açılır yüz seksen derecede bir buçuk saat kadar pişirilir ve yemeğimiz sunuma hazır.
20.01.2024 08:29:38
Brüksel Lahanası Yemeği ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. Sayfayı Düzenle
|