İlk olarak lahanaları tuzlu suda haşlayın. Haşlandıktan sonra soğuk su içinde 5-6 dakika bekletin ve sarmalık olacak şekilde kesin. Sıra geldi ekşili lahana sarmasının iç harcını hazırlamaya. Derin bir karıştırma kabına soğanları küçük küçük yemeklik doğrayın. Hemen ardından sarımsak ve maydanozu ince ince doğrayın. Doğramış olduğumuz malzemeleri karıştırma kabına alına ve üzerine baharatları, yağ, pirinç, salça, doğranmış domates, sumağı da ekleyip iyice karıştırıyoruz.
Ekşili lahana sarmasının iç harcını hazırladıktan sonra sıra geldi sarmaya. Hazırlamış olduğumuzu harcı lahana ile sarıp derin bir tencereye düzenli olarak sıra sıra dizin. Sarma işlemi bitikten sonra daha önce yarım litre kaynamış olan sıcak suyun içine nar ekşisi ekleyip sarmış olduğumuz lahananın üzerine yaklaşık bir parmak geçecek şekilde gezdirin. Tencereyi ocağa alın ekşili lahana sarması kaynayana kadar yüksek ateşte daha sonra kısık ateşte 35-45 dakika arasında pişirmeye bırakın. Hazırlamış olduğumuz ekşili lahana sarmasını ocakta indirdikten sonra 30 dakika dinlendirin daha sonra servis yapın.
Afiyet Olsun.