Sarma yapmaya ilk olarak lahanayı haşlamak ile başlayalım. Derin bir tencerenin içine sıcak su ve tuz ekleyip lahanayı haşlayın. Lahana haşlandıktan sonra soğuk suda yıkayıp iyice süzdükten sonra süzün. Lahanayı haşlama işlemi bitikten sonra sarmanın iç harcını hazırlayalım. Yayvan bir tavanın içine sıvı yağda soğanları kavurmaya başlayalım. Soğanlar pembeleşince salça, baharat, pirinci, ekleyip 1 çay bardağına yakın su ekleyip kaynayıncaya kadar ocakta pişirmeye devan edin. Kaynadıktan sonra ince doğranmış maydanozu ekleyip 1-2 dakika daha kaynadıktan sonra ocağın altını kapattın.
Sarmanın iç harcı da hazır olduğuna göre sıra geldi etsiz lahanayı sarmaya. Lahana birer sarmalık parçalar koparıp uç kısımlarına pirinç harçlarında koyup kalın olamayacak şekilde sarın. Sarmış olduğumuz lahanaları sıra sıra tencereye dizin. Sarma işlemi bitikten sonra küçük bir karıştırma kabında zeytinyağı, tuz, salça üzerine biraz su ekleyip sos hazırladıktan sonra sarmanın üzerinde eşit bir şekilde gezdirin daha sonra etsiz lahana sarmasının üstüne bir parmak geçecek kadar sıcak su ekleyin. Son olarak etsiz lahana sarmasının üzerine bir porselen tabak veya bir taş koyup kısık ateşte 25-30 dakika pişirmeye bırakın. Etsiz lahana sarması piştikten sonra 15-20 dakika dinlendikten sonra servis yapın.
Afiyet olsun.