Kaynamış tuzlu suda lahanaları yumuşayana kadar haşlama işlemini bitirdikten sonra, zeytinyağında soğanları pembeleşinceye kadar kavurun.
Daha sonra, kıyma, salça, karabiber ve tuz ilave ederek pişirin en son pirinç de ekledikten sonra pişene kadar altı kısık ateşte karıştırın. Daha haziŕ ladığınız iç harç soğuyunca sarmaya başlayın (Sarmaya başlamadan önce lahananın damarlı kısmını alın). Sardığınız lahanaları tencereye koyun ve üzerine lahanayı geçecek kadar su ekleyin. Daha sonra 30 dakika pişirdiğiniz kara lahanaları kontrol edin suyu azalmışsa üzerine bir iki bardak su ekleyin ve tekrar pişirmeye bırakın. Bu işlemden sonra lahananız 20 -25 dakika daha pişmelidir. Lahananın piştiğine emin olduktan sonra ocaktan alın. Kara lahananız servise hazır.
Afiyet olsun.