Öncelikle kuru soğanı, havucu ve patatesi küp şeklinde doğrayın. Son olarak kırmızı lahanayı da doğrayın. Sebzeleri tencere içerisine koyarak, üzerini iki parmak geçecek kadar su ilave ederek hararetli bir ateşte kaynatın. Sebzeler pişerken sizde ayrı bir tencere içerisinde çorbanın kremasını hazırlayın. Tencere içerisine tereyağını yakmadan eritin. İçerisine unu ilave edin.
Un kavrulunca içine sütü ekleyin. Tencere içerisinde hazırlanan krema kaynayınca ocağın altını kapatın. Bu arada sebzeler pişmişse suyunu süzerek sebzeleri ayrı bir kaba alın. Üzerine hazırlanan kremayı ve muskat gezdirerek dökün. Daha sonra bu karışımı blenderden geçirin. Daha sonra çorbayı tekrar tencere içerisine alın ve ocağın altını tekrar açın. Çorbanın kıvamını ayarlamak için ise sebzeleri haşladığınız suyu kullanabilirsiniz. Sebze suyundan eklenen çorba kaynayınca ara ara karıştırarak 15 dakika piştikten sonra ocağın altını kapatın. Pişen çorbayı artık tabaklara alarak servis yapabilirsiniz. Kırmızı lahana çorbası artık hazır.
Afiyet olsun.