Bu salatayı yaparken lahanamızın dıştaki sertleşmiş olan birkaç dalını kullanmayıp atıyoruz ve atılan dallardan sonra lahanayı yıkıyoruz. Lahana yıkandıktan sonra çok ince bir şekilde doğruyoruz. Lahana gibi malzemeleri ince bir şekilde kıymak için piyasada çok pratik aletler var bunlardan evinizde varsa bunları kullanmak zamandan tasarruf etmenizi sağlayacaktır hem de çok daha ince kıyılmış olacaktır. Lahananın doğranma işlemi bitince lahana derin bir kaba alınır ve üzerine yarım kilo süzme yoğurt ilave edilir. Diğer taraftan içerisine sarımsak koymak isterseniz ki kesinlikle tavsiye ederim sarımsaksız tadı olmaz. Bir ya da iki diş sarımsak soyulur ve tuz eklenerek sarımsak döveceğinde iyice ezilip o da bu kaba alınır ve karıştırılmaya başlanır. İyice karıştırmak gerekir ki pütürlü kalmasın ve sarımsak ile tuz iyice her tarafına karışşın.
Karıştırdıktan sonra sunum tabağına alınır ve üzerine çok ince kıyılmış maydanoz eklenerek süslenir. Süsleme işlemi sizin göz zevkinize ve yaratıcılığınıza kalmış. İsterseniz süslerken birkaç ceviz ya da kırmızı biber veya taze nane de kullanabilirsiniz.