Kıymalı lahana dolmasının yapımı için ilk olarak lahananın haşlanması gerekir. Bu aşamalar insanı biraz yorsa da emin olun ki yaptığınıza d3gecek bir lezzet olacaktır. Lahana haşlama için lahana kök kısmından kesilerek dalları tek tek ayrılır ve yıkanır. Büyük derin bir tencereye su doldurularak ocağa alınır. Ocak açılır ve şu kaynatılır. Su kaynayınca lahana dalları içerisine atılır ve kaşık yardımı ile hafif bastırılır.
Yaklaşık on on beş dakika kadar lahana yumuşayana kadar pişirilir. Ardından lahanalar çıkarılır ve bir kaba konulur. Soğuması için bir kenara alınır. Bu sırada iç harcı hazırlanır. İç harcı için ilk olarak derin bir kaba yarım su bardağı sıvıyağ konulur ve üç adet soğan soyularak bu kaba küçük küçük doğranır. Sarımsaklar da ezilerek eklenir ve ocak açılır kavrulmaya başlanır. İyice kavrulunca iki yemek kaşığı salça ilave edilir. Salçada kavrulunca kıyma baharatlar ve tuz eklenir. Beş dakika daha kavrulur ve üç şu bardağı pirinç yıkanarak eklenir. Pirinç lahananın büyüklüğüne göre arttırılabilir. Pirinç eklenince biraz kavrulur ve üç su bardağı su eklenerek pişirilir. Suyunu çekince altı kapatılır ve dinlenmeye bırakılır. Bu sırada lahanalar sarmalık bir şekilde kesilir ve sarmak için hazırlanır. Lahanalar hazırlanır iken iç harçda soğuyacaktır. Ardından hazırlanan lahanalar içerisine birer tatlı kaşığı iç harç eklenerek sarılır ve pişirme tenceresine dizilir. Tüm lahana hazırlanınca üzerine bir yemek kaşığı salça yarım su bardağı sıvıyağ ve isteğe göre biraz daha tuz atılır. Lahanaların üzerini iki üç parmak geçecek şekilde kaynar su ilave edilir ve ocağa alınıp kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirilir. Ardından
kıymalı lahana dolması servis edilir.
Afiyet olsun.