Lahana kavurması için bir bütün lahana kullanabilir fakat lahana sarması sırasında sarılamayan sert damarlı kısımları saklanıp lahana kavurması yaparken kullanılabilir. Eğer elimizde hazır haşlanmış lahana yoksa bir bütün lahana yapraklarına ayrılır ve yıkanır. Yıkanan lahanalar tencereye alınır ve üzerine kaynar su eklenir ve yaklaşık on dakika kadar lahana haşlanır. Haşlanan lahanalar kevgir yardımı ile çıkarılır ve bir süzgece alınır ve soğuması beklenir. Lahanalar soğuyunca küçük küçük doğranır ve bir kaba alınır. Diğer taraftan kuru soğanlar soyulur ve yıkanır küçük küçük doğranıp kavrulacak tencereye alınır. Üzerine zeytinyağı eklenir ve ocağa alınıp altı açılır. Soğanlar pembeleşinceye kadar kavrulur ve sarımsaklar soyulup iki üç parçaya ayrılarak onlarda tencereye eklenir ve kavrulur.
Salça pul biber karabiber ve tuz eklenip iyice karıştırılır ve üzerine yarım limon sıkılır. Doğranmış olan lahanalarda eklenip yaklaşık on dakika boyunca kavrulur ve altı kapatılıp biraz dinlendirilir ve daha sonra servis edilir.