Lahana Sarması Nasıl Yapılır

Lahana sarması nasıl yapılır, lahana sarma çok sevilen yemek tariflerinden biridir. Lahana sarması yapılırken zeytinyağlı ya da kıymalı yapılır damak tadına göre içeriği değişse de kıymalı olan kesinlikle çok daha lezzetli olur. Lahana sarması Anadolu mutfağında çok sık yapılan yemeklerden bir tanesidir. Ev hanımları oldukça sık bir şekilde sarma yaparlar.
Bayanlar arasında beş çaylarında günlerde doğum günü mevlüd, diş buğdayı gibi organizasyonlarda oldukça sık yapılan bir yemek çeşididir. Lezzetli olduğu kadar sağlıklı yiyeceklerden biri de lahana sarmasıdır. Lahana sarması yapım aşamaları Biraz bizi yorsa da emeğimize değecek lezzette bir yemektir, şimdi lahana sarması nasıl yapılır bir bakalım.

Lahana sarması yapımı için gerekli malzemeler

  • 1 adet orta boy sarmalık lahana
  • 200 gram kıyma
  • 2 adet kuru soğan
  • 2 dış sarımsak
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 2 su bardağı pirinç
  • 1 su bardağı baş bulgur
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 su bardağı sıvıyağ
Lahana sarması nasıl yapılır, İlk olarak lahananın haşlanmalıdır gerekir. Bunun için lahana tek tek dallarına ayrılır ve yıkanır. Çok yırtılmasın diye dikkatli bir şekilde dalları ayrılır. Her bir yaprak ayrılınca büyük derin bir tencereye su alınır su ocağa konulur ve kaynatılır. Su kaynayınca lahanalar eklenir ve 5-10 dakika kadar lahana pişirilir.
Yapraklar yumuşayıncaya ocaktan alınır. Lahanalar küçük sarmalık dilimlere ayrılırlar. Bu şekilde bir kenara alınır ve iç harcı hazırlanır. İç harcı için ilk olarak soğanlar ve sarımsaklar soyularak küçük doğranır. Bir tencereye alınır ve üzerine yarım su bardağı sıvıyağ ilave edilir. Ocağa alınır ve ocak açılarak kavrulmaya başlanır ardından bir yemek kaşığı salça eklenir. Salçada kavrulunca kıyma eklenir. Bulgur ve pirinç yıkanır ve süzülerek tencereye ilave edilir. Ardından tuz ve baharatlar eklenir ve iyice karıştırılır. Üzerine iki su bardağı su eklenir ve suyunu çekene kadar pişirilir. Suyunu çekince altı kapatılır ve biraz dinlenmeye bırakılır. Bu esnada biraz soğur ve sarma yaparken kolaylık olur. İç harcı soğuyunca lahana içine bir tatlı kaşığı kadar harç konulur ve bir iki tür çevrilerek sarılır sarılan lahanalar tencereye yerleştirilir. Tüm malzemeler sarılır tencereye dizilir ardından yarım su bardağı sıvıyağ bir yemek kaşığı salça bir kâseye alınır. Üzerine biraz su eklenerek karıştırılır ve sarma üzerine eklenir. Sonra sarma üzerini iki üç parmak geçecek kadar su ilave edilir. Bu şekilde ocakta kısık ateşte pişirilir. Pişince bir saat kadar dinlenirse daha güzel olur. Ardından servis edilir.

Afiyet olsun.
20.01.2024 05:20:27
Lahana Sarması Nasıl Yapılır ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Lahana Sarması Nasıl Yapılır Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Lahana Sarması Nasıl Yapılır"
Merhabalar ellerinize sağlık ben de lahana sarması yapacağım ama ilk deneyimim olacak o nedenle çok tedirginim. Lahanalari dallarına ayırdıktan sonra 5 10 dakika haslarsak çok erimez mi. Çok haşlanır ise bu defa sararken yırtılır ve içi pişmeden lahanalar dağılır açılır diye korkuyorum. Ne yapmalıyım bilgi verir misiniz
Hazin . 03.09.2018

Mor Lahana

Mor Lahananın Faydaları, Mor lahana sonbahar kış mevsiminde yetişen oldukça sağlıklı bir bitkidir. Tüm dünyada en çok yetiştirilen sebzelerin başında ge...
Devamını Oku

Kırmızı Lahananın Zararları

Kırmızı lahananın zararları, birçok çeşide sahip olan lahana çeşitlerinden olan kırmızı lahana diğer lahana türleri ile aynı özellikleri ve faydaları ta...
Devamını Oku

Kara Lahananın Zararları

Kara lahananın zararları, lahana sebzesi pek çok çeşide sahiptir. Kara lahana diğer çeşitleri ile kıyaslama yapıldığında inanılmaz derecede vitamin ve m...
Devamını Oku

Kırmızı Lahana Yetiştiriciliği

Kırmızı lahana yetiştiriciliği, cruciferae familyasının Brassica aleracea türünde olan lahanaların kırmızı olanı 2 yıllık bir sebzedir. İlk yıl vegetati...
Devamını Oku

Lahana Suyunun Zararları

Lahana Suyunun Zararları, Lahana suyu şeker ve romatizma hastaları için faydalı olduğu bilinmekle birlikte aşırı tüketilmediği sürece herhangi bir yan etkisi...
Devamını Oku

Kırmızı Lahana Gaz Yaparmı

Kırmızı lahana gaz yapar mı, sorusu sebze ağırlıklı beslenen pek çok insanın merak ettiği bir sorudur. Bu soruyu yanıtlayabilmek için öncelikle gaz neden olu...
Devamını Oku

İbrahim Saraçoğlu Varis İçin Lahana Kürü

İbrahim Saraçoğlu varis için lahana kürü, Bitkisel tedavi denilince akla gelen ilk isimlerden olan Profesör Doktor İbrahim Saraçoğludur. İbrahim Saraçoğlu te...
Devamını Oku

Sirkesiz Lahana Turşusu Nasıl Yapılır

Sirkesiz lahana turşusu nasıl yapılır, yıllardan bu yana turşunun sirkeli mi yoksa limonlu mu daha iyi olacağı yönündeki tartışmalar devam etmektedir. A...
Devamını Oku

Kırmızı Lahana Diyeti

Kırmızı lahana diyeti olarak herkes tarafından bilinen ve sürekli olarak yenilenen bir diyet türüdür. Senelerdir herkesin kulak aşınası olduğu bu diyet ...
Devamını Oku

Yer Lahanası

Yer lahanası, turpgiller familyasına ait olan lahana, Brüksel lahanası gibi sebzeler arasında olan alabaş olarak tanımlanan bir türdür. Ülkemizde yeni t...
Devamını Oku

Çiğ Lahana Zayıflatırmı

Çiğ Lahana Zayıflatırmı; Evet lahananın zayıflattığı özellikle halk arasında çok sık dile gelmektedir. Özellikle lahana kaynatılarak suyunun günlük düze...
Devamını Oku

Kırmızı Lahana Suyu

Kırmızı Lahana Suyu, Genel olarak birçok hastalıklara şifa olmakla birlikte son zamanlarda zayıflama içinde tüketilmekte olan sebze suyudur. Özellikle kış ay...
Devamını Oku

Lahana Gaz Yaparmı

Lahana gaz yapar mı: Turp giller familyasından olup, geniş, kalınca kat kat yapraklara sahip olan, güz ve kış sebzesi olarak ve birçok tü...
Devamını Oku

Lahana Sarması Kaç Kalori?

Lahana sarması kaç kalori diye merak edenleriniz var ise buyurun. Vitamin açısından çok zengin olan lahananın sayılamayacak kadar faydası vardır. Lahananın i...
Devamını Oku

Ender Saraç Lahana Kürü

Ender Saraç Lahana Kürü, bu kür detoks ve zayıflama içeren iki farklı şekilde uygulanabilen ve Doktor Ender Saraç tarafından geliştirilmiş bir yardımcı bitki...
Devamını Oku

Lahana Tohumu

Lahana Tohumu; Lahana serin iklim sebzesidir. Ülkemizde sonbahar ve ilkbahar arasında kış sebzesi olarak tüketilir. Sonbaharda erken donlar başlamadan hasadı...
Devamını Oku

İbrahim Saraçoğlu Lahana Suyu Diyeti

İbrahim Saraçoğlu Lahana Suyu Diyeti, Lahananın çok fazla insana faydası vardır. İçerisindeki lif sindirim sistemini düzenler. Metabolizmayı çalıştırarak tok...
Devamını Oku

Lahana Diz Ağrısı

Lahana diz ağrısı; Diz ağrısı, her yaş grubundan herkesin yaşayabileceği bir sorun haline gelmiştir. Insanların sosyal yaşam kalitesini azaltan diz ağrı...
Devamını Oku

Haşlanmış Lahana Salatası

Haşlanmış Lahana Salatası, Brokoli salatası haricinde evde severek yenilmeyen salata çeşidi nerede ise yoktur. Limon ve zeytinyağı olan her şey zaten en...
Devamını Oku

Lahana Ekimi

Lahana ekimi, özellikle denize yakın olan rutubeti yüksek olan kıyı bölgelerde yapılır. Lahana derinlere inen kazık kök dışında bolca saçak kökü olan bir seb...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Mor Lahana
Kırmızı Lahananın Zararları
Kara Lahananın Zararları
Kırmızı Lahana Yetiştiriciliği
Lahana Suyunun Zararları
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024