Oktay Usta Lahana Turşusu

Oktay Usta Lahana Turşusu; Lahana, turpgiller familyasında bulunan kış ve güz sebzesi olarak yetiştirilen bir bitkidir. Birçok türü olan, iri ve kalın yaprakları olan C vitamini bakımından da çok zengin olan bir bitkidir. Genellikle Karadeniz bölgesinde çok yemeği yapılan lahananın Türkiye'nin her bölgesinde lahana turşusu da yapılmaktadır.
Bu Oktay usta lahana turşusu özellikle kış aylarında sofralardan eksik edilmeyen bir turşu türüdür. Evinizde malzemeler bulunduğu sürece fazla zaman almadan yapabileceğiniz bir turşu çeşididir. Oktay usta lahana turşusunun tadı güzel olması için turşunun suyunun güzel ayarlanması lazım.

Oktay Usta Lahana Turşusu Malzemeleri

  • 3 kiloluk bir top lahana
  • 5-6 diş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı kaya tuzu
  • Acı biber

Turşu Suyu için

  • 1 çay bardağı elma sirkesi
  • 1 çay bardağı üzüm sirkesi
  • 1 çay bardağı kaya tuzu
  • Su

Oktay Usta Lahana Turşusu Nasıl Yapılır?


Lahana turşusu yapmak için ilk öce lahananın dıştaki yapraklarını ayıklayınız. Lahananın dibini oyarak kök kısmını çıkarınız. Daha sonra lahanaları güzelce kendi istediğiniz büyüklüğe göre doğrayınız. Daha sonra önünüze büyük bir tepsi koyarak içerisine doğradığınız lahanaları koyunuz. Koyduğunuz lahanaları üzerine tuz atarak biraz ovunuz. Ovduktan sonra lahanaları tepsinin ortasına toplayarak üzerini örtecek başka bir tepsi ile kapatınız. Üzerine koyduğunuz tepsinin de üstüne ağır bir şey koyunuz ki tepsi düşmesin.
Böylece 7-8 saat bekletiniz.

Turşu suyu Nasıl Yapılır?

Elinize bir tencere alarak yetecek kadar içerisine su koyunuz ve ocağın üzerine koyunuz. Kaynayana kadar bekleyiniz. Suyunuz kaynadıktan sonra tencerenizi ocaktan indiriniz. Kaynayan su ılıyana kadar bekleyiniz. Ilıyınca suyun içerisine tuzu, üzüm sirkesini ve elma sirkesini ekleyerek güzelce karıştırınız. Turşu suyunuz hazır hale gelmiştir.

Daha sonra 7-8 saat beklettiğiniz lahanaların üzerine acı biberi ve sarımsağı ekleyerek karıştırınız. Sonra elinize bir bidon alarak güzel bir şekilde yıkayınız. Yıkadığınız bidonun içerisine hazırladığınız lahanaları doldurunuz. Daha sonra lahanaların üzerini aşacak şekilde hazırladığınız turşu suyunu ekleyiniz ve bidonun ağzını hava almayacak şekilde kapatınız. Lahana turşunuzu güneş almayan bir yere koyarak 3-4 hafta bekleyiniz. 3-4 hafta bekledikten sonra Oktay usta lahana turşusu hazır hale gelmiştir. İstediğiniz zaman tüketmeye başlayabilirsiniz.

Afiyet Olsun.
21.01.2024 05:27:53
Oktay Usta Lahana Turşusu ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Oktay Usta Lahana Turşusu Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Oktay Usta Lahana Turşusu"
Merhaba Oktay ustanın yaptığı çoğu şeyi ben mutfağımda denerim leziz olur genelde. Lahana turşusu kurarken sirkenin önemli olduğunu söylediler elma sirkesi ve üzüm sirkesi alıcam hangi markalar turşuya daha uygun olur.
Aref . 02.10.2018 15:38:30

Mor Lahana

Mor Lahananın Faydaları, Mor lahana sonbahar kış mevsiminde yetişen oldukça sağlıklı bir bitkidir. Tüm dünyada en çok yetiştirilen sebzelerin başında ge...
Devamını Oku

Kırmızı Lahananın Zararları

Kırmızı lahananın zararları, birçok çeşide sahip olan lahana çeşitlerinden olan kırmızı lahana diğer lahana türleri ile aynı özellikleri ve faydaları ta...
Devamını Oku

Kara Lahananın Zararları

Kara lahananın zararları, lahana sebzesi pek çok çeşide sahiptir. Kara lahana diğer çeşitleri ile kıyaslama yapıldığında inanılmaz derecede vitamin ve m...
Devamını Oku

Kırmızı Lahana Yetiştiriciliği

Kırmızı lahana yetiştiriciliği, cruciferae familyasının Brassica aleracea türünde olan lahanaların kırmızı olanı 2 yıllık bir sebzedir. İlk yıl vegetati...
Devamını Oku

Lahana Suyunun Zararları

Lahana Suyunun Zararları, Lahana suyu şeker ve romatizma hastaları için faydalı olduğu bilinmekle birlikte aşırı tüketilmediği sürece herhangi bir yan etkisi...
Devamını Oku

Kırmızı Lahana Gaz Yaparmı

Kırmızı lahana gaz yapar mı, sorusu sebze ağırlıklı beslenen pek çok insanın merak ettiği bir sorudur. Bu soruyu yanıtlayabilmek için öncelikle gaz neden olu...
Devamını Oku

İbrahim Saraçoğlu Varis İçin Lahana Kürü

İbrahim Saraçoğlu varis için lahana kürü, Bitkisel tedavi denilince akla gelen ilk isimlerden olan Profesör Doktor İbrahim Saraçoğludur. İbrahim Saraçoğlu te...
Devamını Oku

Sirkesiz Lahana Turşusu Nasıl Yapılır

Sirkesiz lahana turşusu nasıl yapılır, yıllardan bu yana turşunun sirkeli mi yoksa limonlu mu daha iyi olacağı yönündeki tartışmalar devam etmektedir. A...
Devamını Oku

Kırmızı Lahana Diyeti

Kırmızı lahana diyeti olarak herkes tarafından bilinen ve sürekli olarak yenilenen bir diyet türüdür. Senelerdir herkesin kulak aşınası olduğu bu diyet ...
Devamını Oku

Yer Lahanası

Yer lahanası, turpgiller familyasına ait olan lahana, Brüksel lahanası gibi sebzeler arasında olan alabaş olarak tanımlanan bir türdür. Ülkemizde yeni t...
Devamını Oku

Çiğ Lahana Zayıflatırmı

Çiğ Lahana Zayıflatırmı; Evet lahananın zayıflattığı özellikle halk arasında çok sık dile gelmektedir. Özellikle lahana kaynatılarak suyunun günlük düze...
Devamını Oku

Kırmızı Lahana Suyu

Kırmızı Lahana Suyu, Genel olarak birçok hastalıklara şifa olmakla birlikte son zamanlarda zayıflama içinde tüketilmekte olan sebze suyudur. Özellikle kış ay...
Devamını Oku

Lahana Gaz Yaparmı

Lahana gaz yapar mı: Turp giller familyasından olup, geniş, kalınca kat kat yapraklara sahip olan, güz ve kış sebzesi olarak ve birçok tü...
Devamını Oku

Lahana Sarması Kaç Kalori?

Lahana sarması kaç kalori diye merak edenleriniz var ise buyurun. Vitamin açısından çok zengin olan lahananın sayılamayacak kadar faydası vardır. Lahananın i...
Devamını Oku

Ender Saraç Lahana Kürü

Ender Saraç Lahana Kürü, bu kür detoks ve zayıflama içeren iki farklı şekilde uygulanabilen ve Doktor Ender Saraç tarafından geliştirilmiş bir yardımcı bitki...
Devamını Oku

Lahana Tohumu

Lahana Tohumu; Lahana serin iklim sebzesidir. Ülkemizde sonbahar ve ilkbahar arasında kış sebzesi olarak tüketilir. Sonbaharda erken donlar başlamadan hasadı...
Devamını Oku

İbrahim Saraçoğlu Lahana Suyu Diyeti

İbrahim Saraçoğlu Lahana Suyu Diyeti, Lahananın çok fazla insana faydası vardır. İçerisindeki lif sindirim sistemini düzenler. Metabolizmayı çalıştırarak tok...
Devamını Oku

Lahana Diz Ağrısı

Lahana diz ağrısı; Diz ağrısı, her yaş grubundan herkesin yaşayabileceği bir sorun haline gelmiştir. Insanların sosyal yaşam kalitesini azaltan diz ağrı...
Devamını Oku

Haşlanmış Lahana Salatası

Haşlanmış Lahana Salatası, Brokoli salatası haricinde evde severek yenilmeyen salata çeşidi nerede ise yoktur. Limon ve zeytinyağı olan her şey zaten en...
Devamını Oku

Lahana Ekimi

Lahana ekimi, özellikle denize yakın olan rutubeti yüksek olan kıyı bölgelerde yapılır. Lahana derinlere inen kazık kök dışında bolca saçak kökü olan bir seb...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Mor Lahana
Kırmızı Lahananın Zararları
Kara Lahananın Zararları
Kırmızı Lahana Yetiştiriciliği
Lahana Suyunun Zararları
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024