Zeytinyağlı Lahana Dolması
Zeytinyağlı Lahana Dolması; Zeytinyağlı lahana dolması Akdeniz yöresine ait olan ve çok lezzetli bir yemektir. İçine kıymada koyabilirsiniz. Fakat zeytinyağlı yemeklerde genelde kıyma kullanılmaz.
Zeytinyağlı Lahana Dolması İçin Malzemeleri- 1 adet beyaz lahana
- 1 su bardağı pirinç
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kasığı nane
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 2 adet soğan
- 2 adet domates
- 6 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2.
5 su bardağı sıcak su
Zeytinyağlı Lahana Dolması Nasıl Yapılır?
Öncelikle lahananın damarlı kısımları alınmalıdır. Bir tencerede yumuşayıncaya kadar haşlanmalıdır. Daha sonra soğanlar küp-küp doğranmalı ve pirinç yıkanmalıdır. Daha sonra yoğurma kabı içine pirinç, tuz, nane, karabiber, soğan ve zeytinyağı konulup iyice karıştırılmalıdır. Sonra lahananın damarlı kısımları tencerenin alt kısmına yerleştirilir. Ardından lahanalar güzelce dizilir ve üzerine 1 tatlı kaşığı tuz, 4 yemek kaşığı zeytinyağı ilave edilir. 2.5 su bardağı sıcak suda eklendikten sonra pişmeye bırakılır. Lahanalar kısık ateşte ve 50 dakika pişmelidir ve lahananız servise hazır.
Afiyet olsun.
21.01.2024 16:10:22
Zeytinyağlı Lahana Dolması ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. Sayfayı Düzenle
|