Zeytinyağlı Lahana Yemeği

Zeytinyağlı lahana yemeği, zeytinyağlı yemekleri sevenlere özellikle tavsiye edeceğimiz bir tariftir. Halk arasında kapuska olarak da bilinir. Kış geldiğinde arada bir bu yemeği yapmanızı öneririz. Lahananın vücudunuzu temizleyici özelliğinden mutlaka yararlanmalısınız. Vücuttaki toksinlerin atılmasını sağlayan bir sebzedir. Üstelik vücudunuzda yağ yakılmasına da yararlı olur.
Eğer fazla kilolarınızdan yakınıyorsanız, bu yemeği sıkça pişirmelisiniz. Bu sayede çocuklarınızın damak tadına da alışkanlık yapacak, lahanayı sevmeleri mümkün olacak. Dahası yemeğin hazırlanması pişmesi 1 saati bulmuyor. Sizi fazla uğraştırmayacak bu tarifi her zaman mutfağınızda bulundurun. Dilerseniz zeytinyağlı lahana yemeğini birlikte hazırlamaya başlayalım.

Zeytinyağlı lahana yemeği için gerekli malzemeler

  • Yarım orta boy lahana
  • 1 adet büyük boy domates
  • 2 adet dolmalık biber
  • 1 adet orta boyda kuru soğan
  • 5 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı silme domates salçası
  • Yarım yemek kaşığı biber salçası
  • 1 çay bardağı pirinç
  • Yarım limonun suyu
  • Yeteri kadar kırmızı pul biber ve tuz
  • Arzuya göre 1 adet kesme şeker
  • 4 yemek kaşığı sızma zeytinyağı

Zeytinyağlı lahana yemeği nasıl yapılır?


Bu yemeği yapmak için alacağınız lahana sık olursa daha iyi olur. Gevşek olanları sarmalık için daha uygun oluyor. Yaprakları sık lahananız varsa, hemen bu yemeği yapabilirsiniz.
İlk olarak yarım lahanayı ince ince doğrayın. Lahananın yan çaprazından başlayarak, her tarafını kıyın. Bu şekilde yaparsanız daha pratik şekilde lahanayı doğramış olursunuz. Yıkama işlemini lahanayı kıydıktan sonra yapın. Tek tek yapraklarını ayırıp kıymaya kalktığınızda bu kadar pratik kesemezsiniz.

Şimdi yemeği pişireceğiniz tencerenin içine sızma zeytinyağını koyun. Bunu ocağın üzerinde ısıtın. İçine ince doğradığınız sarımsakları ve kuru soğanları koyun. Bunlar hafif sotelenince, içine orta büyüklükte doğramış olduğunuz dolmalık biberleri ilave edin. Biberlerin ardından tencereye baharatları da ilave edin. Bunları hafif kavurduktan sonra, içine domates ve biber salçasını da ilave edin. Salçanın kokusu çıkınca, doğradığınız lahanayı tencerenin içine koyun. Lahanalarda hafif kavrulunca, içine 2 su bardağı kadar sıcak su ilave edin. En son olarak limon suyunu da içine koyun. Malzemeler yaklaşık 20 dakika kadar ocakta pişince, içine küp şeklinde doğradığınız domatesi ve yıkadığınız pirinci ilave edin. Zeytinyağlı lahana yemeğinin içine domates ve pirinci sonradan ilave etmemizin nedeni ise yemeğiniz piştikten sonra domateslerin daha diri kalması içindir. Bu yemeğin içinde pirinçlerde lapa olmamalıdır. Bu nedenle yemeği tarifimizde olduğu gibi pişirmenizi öneririz. Bu şekilde 15 dakika kadar yemeğin pişmesi yeterli gelir. Arada yemeğin suyunu kontrol ederseniz iyi olur. İçinde pirinç olduğundan daha kolaya suyunu çekebilir. Gerekiyorsa biraz daha su ilave edebilirsiniz. Zeytinyağlı lahana yemeği servis edilmeye hazır. Bazıları zeytinyağlı yemekleri soğuk sever, bazıları da sıcak. Bizim tercihimiz yemeği ılık tüketmenizdir. Gerekten oldukça lezzetli oluyor.

Afiyet olsun.
19.01.2024 15:58:42
Zeytinyağlı Lahana Yemeği ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Zeytinyağlı Lahana Yemeği Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Zeytinyağlı Lahana Yemeği"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Mor Lahana

Mor Lahananın Faydaları, Mor lahana sonbahar kış mevsiminde yetişen oldukça sağlıklı bir bitkidir. Tüm dünyada en çok yetiştirilen sebzelerin başında ge...
Devamını Oku

Kırmızı Lahananın Zararları

Kırmızı lahananın zararları, birçok çeşide sahip olan lahana çeşitlerinden olan kırmızı lahana diğer lahana türleri ile aynı özellikleri ve faydaları ta...
Devamını Oku

Kara Lahananın Zararları

Kara lahananın zararları, lahana sebzesi pek çok çeşide sahiptir. Kara lahana diğer çeşitleri ile kıyaslama yapıldığında inanılmaz derecede vitamin ve m...
Devamını Oku

Kırmızı Lahana Yetiştiriciliği

Kırmızı lahana yetiştiriciliği, cruciferae familyasının Brassica aleracea türünde olan lahanaların kırmızı olanı 2 yıllık bir sebzedir. İlk yıl vegetati...
Devamını Oku

Lahana Suyunun Zararları

Lahana Suyunun Zararları, Lahana suyu şeker ve romatizma hastaları için faydalı olduğu bilinmekle birlikte aşırı tüketilmediği sürece herhangi bir yan etkisi...
Devamını Oku

Kırmızı Lahana Gaz Yaparmı

Kırmızı lahana gaz yapar mı, sorusu sebze ağırlıklı beslenen pek çok insanın merak ettiği bir sorudur. Bu soruyu yanıtlayabilmek için öncelikle gaz neden olu...
Devamını Oku

İbrahim Saraçoğlu Varis İçin Lahana Kürü

İbrahim Saraçoğlu varis için lahana kürü, Bitkisel tedavi denilince akla gelen ilk isimlerden olan Profesör Doktor İbrahim Saraçoğludur. İbrahim Saraçoğlu te...
Devamını Oku

Sirkesiz Lahana Turşusu Nasıl Yapılır

Sirkesiz lahana turşusu nasıl yapılır, yıllardan bu yana turşunun sirkeli mi yoksa limonlu mu daha iyi olacağı yönündeki tartışmalar devam etmektedir. A...
Devamını Oku

Kırmızı Lahana Diyeti

Kırmızı lahana diyeti olarak herkes tarafından bilinen ve sürekli olarak yenilenen bir diyet türüdür. Senelerdir herkesin kulak aşınası olduğu bu diyet ...
Devamını Oku

Yer Lahanası

Yer lahanası, turpgiller familyasına ait olan lahana, Brüksel lahanası gibi sebzeler arasında olan alabaş olarak tanımlanan bir türdür. Ülkemizde yeni t...
Devamını Oku

Çiğ Lahana Zayıflatırmı

Çiğ Lahana Zayıflatırmı; Evet lahananın zayıflattığı özellikle halk arasında çok sık dile gelmektedir. Özellikle lahana kaynatılarak suyunun günlük düze...
Devamını Oku

Kırmızı Lahana Suyu

Kırmızı Lahana Suyu, Genel olarak birçok hastalıklara şifa olmakla birlikte son zamanlarda zayıflama içinde tüketilmekte olan sebze suyudur. Özellikle kış ay...
Devamını Oku

Lahana Gaz Yaparmı

Lahana gaz yapar mı: Turp giller familyasından olup, geniş, kalınca kat kat yapraklara sahip olan, güz ve kış sebzesi olarak ve birçok tü...
Devamını Oku

Lahana Sarması Kaç Kalori?

Lahana sarması kaç kalori diye merak edenleriniz var ise buyurun. Vitamin açısından çok zengin olan lahananın sayılamayacak kadar faydası vardır. Lahananın i...
Devamını Oku

Ender Saraç Lahana Kürü

Ender Saraç Lahana Kürü, bu kür detoks ve zayıflama içeren iki farklı şekilde uygulanabilen ve Doktor Ender Saraç tarafından geliştirilmiş bir yardımcı bitki...
Devamını Oku

Lahana Tohumu

Lahana Tohumu; Lahana serin iklim sebzesidir. Ülkemizde sonbahar ve ilkbahar arasında kış sebzesi olarak tüketilir. Sonbaharda erken donlar başlamadan hasadı...
Devamını Oku

İbrahim Saraçoğlu Lahana Suyu Diyeti

İbrahim Saraçoğlu Lahana Suyu Diyeti, Lahananın çok fazla insana faydası vardır. İçerisindeki lif sindirim sistemini düzenler. Metabolizmayı çalıştırarak tok...
Devamını Oku

Lahana Diz Ağrısı

Lahana diz ağrısı; Diz ağrısı, her yaş grubundan herkesin yaşayabileceği bir sorun haline gelmiştir. Insanların sosyal yaşam kalitesini azaltan diz ağrı...
Devamını Oku

Haşlanmış Lahana Salatası

Haşlanmış Lahana Salatası, Brokoli salatası haricinde evde severek yenilmeyen salata çeşidi nerede ise yoktur. Limon ve zeytinyağı olan her şey zaten en...
Devamını Oku

Lahana Ekimi

Lahana ekimi, özellikle denize yakın olan rutubeti yüksek olan kıyı bölgelerde yapılır. Lahana derinlere inen kazık kök dışında bolca saçak kökü olan bir seb...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Mor Lahana
Kırmızı Lahananın Zararları
Kara Lahananın Zararları
Kırmızı Lahana Yetiştiriciliği
Lahana Suyunun Zararları
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024