Çin lahanası sarmasını yaparken gerçekten dikkat edilmesi gereken bazı noktalar var. Özellikle lahananın taze ve gevrek olması çok önemli. Eğer yapraklar yumuşak veya sararmışsa, sonuç istediğiniz gibi olmayabilir. İç harcı hazırlarken malzemeleri iyice karıştırmak lezzet açısından büyük fark yaratıyor, ayrıca biraz dinlendirmek de harcın tadını daha iyi çıkarıyor. Sarmaları sararken yaprakları çok fazla haşlamamak da önemli, aksi takdirde yapraklar dağılabilir. Pişirme sırasında üzerlerine bir tabak koymak da sarmaların dağılmasını önlüyor. Son olarak limon suyu eklemenin gerçekten lezzeti arttırdığını düşünüyorum, asidik bir tat ekleyerek yemeği zenginleştiriyor. Denemeye kesinlikle değer!
Çin lahanası sarmasını yaparken gerçekten dikkat edilmesi gereken bazı noktalar var. Özellikle lahananın taze ve gevrek olması çok önemli. Eğer yapraklar yumuşak veya sararmışsa, sonuç istediğiniz gibi olmayabilir. İç harcı hazırlarken malzemeleri iyice karıştırmak lezzet açısından büyük fark yaratıyor, ayrıca biraz dinlendirmek de harcın tadını daha iyi çıkarıyor. Sarmaları sararken yaprakları çok fazla haşlamamak da önemli, aksi takdirde yapraklar dağılabilir. Pişirme sırasında üzerlerine bir tabak koymak da sarmaların dağılmasını önlüyor. Son olarak limon suyu eklemenin gerçekten lezzeti arttırdığını düşünüyorum, asidik bir tat ekleyerek yemeği zenginleştiriyor. Denemeye kesinlikle değer!
Cevap yaz