Zeytinyağlı Lahana Tarifi ve Malzemeleri

Zeytinyağlı lahana yemeği, sağlıklı ve hafif bir seçenek arayanlar için ideal bir tariftir. Birçok sebzenin bir arada kullanılmasıyla hazırlanan bu yemek, pratik yapımıyla da dikkat çeker. Besleyici malzemeleriyle lezzetli bir öğün sunar.
Zeytinyağlı Lahana Tarifi ve Malzemeleri
07 Eylül 2024
Zeytinyağlı lahana yemeği, birçok sebzenin bir arada kullanılmasıyla yapılan, hafif ve sağlıklı bir yemek çeşididir. Ayrıca yapımı oldukça kolay ve pratiktir.

Gerekli Malzemeler


  • Yarım kilo lahana
  • Bir adet kabak
  • Bir adet havuç
  • İki adet soğan
  • Üç-dört adet sarımsak
  • Tuz
  • Bir çay bardağı zeytinyağı
  • Bir tatlı kaşığı salça

Zeytinyağlı Lahana Nasıl Yapılır?


Yemeği yapmaya başlarken öncelikle soğanlar yıkanır ve küp küp doğranarak tencereye alınır. Üzerine zeytinyağı eklenir ve ocakta ısıtılır. Sarımsaklar soyulup birkaç parçaya ayrılarak tencereye eklenir. Daha sonra kabak ve havuç yıkanır, kurulanır ve ince bir şekilde soyulur. Havuç ve kabak, rendenin büyük kısmında rendelenir. Bu sırada, soğan ve sarımsak pembeleşince salça eklenir ve kavrulur. Sonrasında rendelenmiş kabak ve havuç eklenir ve kavurmaya devam edilir. Yıkanmış ve süzülmüş lahana ince ince doğranarak tencereye ilave edilir. Biraz kavrulduktan sonra bir su bardağı kadar kaynar su eklenir ve kısık ateşte yarım saat pişirilir. Kısık ateşte pişmesi, yemeğin daha lezzetli olmasını sağlar ve sebzelerin dağılmasını önler. Bu aşamada damak tadınıza göre tuz ekleyip, tencerenin kapağını kapatınız. Pişirme işlemi tamamlandığında altını kapatınız ve biraz dinlendirdikten sonra servis ediniz.

Ekstra Bilgiler


Zeytinyağlı lahana yemeğini daha da zenginleştirmek isterseniz, içerisine pirinç veya bulgur ekleyebilirsiniz. Ayrıca, limon suyu veya sirke ile tatlandırarak daha farklı lezzetler elde edebilirsiniz. Yemeğin yanında yoğurt veya limon dilimleri ile servis yaparak sunumu zenginleştirebilirsiniz. Zeytinyağlı lahana, soğuk veya sıcak olarak tüketilebilir ve buzdolabında birkaç gün saklanabilir.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
soru
Talu 27 Mayıs 2024 Pazartesi

Merhaba zeytinyinyağlı lahana için lahanayı buharda pişirsek olur mu haşlama yöntemi ile vitamin ve mineralleri suya geçiyor

Cevap yaz
1. Cevap
cevap
Admin

Merhaba, evet lahanayı buharda pişirerek vitamin ve minerallerin korunmasını sağlayabilirsiniz. Bu yöntem, besin değerlerini daha iyi muhafaza eder.

Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Yeşil Lahana Türleri ve Özellikleri
Yeşil Lahana Türleri ve Özellikleri
Beyaz Lahana Suyu Diyeti
Beyaz Lahana Suyu Diyeti
Kırmızı Lahana Salatası Mayonezli Tarifi ve Malzemeleri
Kırmızı Lahana Salatası Mayonezli Tarifi ve Malzemeleri
Lahana Sarması Nasıl Yapılır?
Lahana Sarması Nasıl Yapılır?
Kara Lahana Yemeği Tarifi ve Malzemeleri
Kara Lahana Yemeği Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
Kara Lahana Faydaları Nelerdir?
Kara Lahana Faydaları Nelerdir?
Güncel
Beyaz Lahana Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Beyaz Lahana Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
Ender Saraç Lahana Diyeti
Ender Saraç Lahana Diyeti