Zeytinyağlı lahana yemeği, birçok sebzenin bir arada kullanılmasıyla yapılan, hafif ve sağlıklı bir yemek çeşididir. Ayrıca yapımı oldukça kolay ve pratiktir. Gerekli Malzemeler
Zeytinyağlı Lahana Nasıl Yapılır?Yemeği yapmaya başlarken öncelikle soğanlar yıkanır ve küp küp doğranarak tencereye alınır. Üzerine zeytinyağı eklenir ve ocakta ısıtılır. Sarımsaklar soyulup birkaç parçaya ayrılarak tencereye eklenir. Daha sonra kabak ve havuç yıkanır, kurulanır ve ince bir şekilde soyulur. Havuç ve kabak, rendenin büyük kısmında rendelenir. Bu sırada, soğan ve sarımsak pembeleşince salça eklenir ve kavrulur. Sonrasında rendelenmiş kabak ve havuç eklenir ve kavurmaya devam edilir. Yıkanmış ve süzülmüş lahana ince ince doğranarak tencereye ilave edilir. Biraz kavrulduktan sonra bir su bardağı kadar kaynar su eklenir ve kısık ateşte yarım saat pişirilir. Kısık ateşte pişmesi, yemeğin daha lezzetli olmasını sağlar ve sebzelerin dağılmasını önler. Bu aşamada damak tadınıza göre tuz ekleyip, tencerenin kapağını kapatınız. Pişirme işlemi tamamlandığında altını kapatınız ve biraz dinlendirdikten sonra servis ediniz. Ekstra BilgilerZeytinyağlı lahana yemeğini daha da zenginleştirmek isterseniz, içerisine pirinç veya bulgur ekleyebilirsiniz. Ayrıca, limon suyu veya sirke ile tatlandırarak daha farklı lezzetler elde edebilirsiniz. Yemeğin yanında yoğurt veya limon dilimleri ile servis yaparak sunumu zenginleştirebilirsiniz. Zeytinyağlı lahana, soğuk veya sıcak olarak tüketilebilir ve buzdolabında birkaç gün saklanabilir. |
Merhaba zeytinyinyağlı lahana için lahanayı buharda pişirsek olur mu haşlama yöntemi ile vitamin ve mineralleri suya geçiyor
Cevap yazMerhaba, evet lahanayı buharda pişirerek vitamin ve minerallerin korunmasını sağlayabilirsiniz. Bu yöntem, besin değerlerini daha iyi muhafaza eder.