Sütlü Lahana Yemeği HakkındaSütlü lahana yemeği, Bulgar mutfağının baş tacı yemeklerinden biridir. Eğer yöresel bir yemek hazırlıyorsanız, tarifi bire bir uygulamak lezzeti yakalamanız açısından önemlidir. Bu yemek, içeriği vitaminler açısından oldukça zengin bir lezzettir. Bir kez denediğinizde, bu zamana kadar böyle bir lezzeti kaçırdığınıza pişman olabilirsiniz. Kullanılan malzemelerin hepsi de vücuda faydalıdır. Özellikle beyaz lahana, başlı başına bir antioksidan deposudur ve vücudu zararlı atıklardan temizler. Bu nedenle beyaz lahanayı haftada bir kez tüketmek faydalıdır. Lahanayı bir de bu tarifle sütlü olarak deneyin, bakalım beğenecek misiniz? Sütlü Lahana Yemeği İçin Gereken Malzemeler
Servis İçin
Sütlü Lahana Yemeği Nasıl Yapılır?1. Beyaz lahanayı yıkayıp temizledikten sonra küçük küçük doğrayın. Bir tencereye sıvı yağ ve tuz ekleyerek lahanaları kavurun. 2. Lahanaların üzerini kapatacak kadar su ekleyip kısık ateşte lahanalar yumuşayana kadar pişirin. 3. Ocağın altını kapattıktan sonra yıkanmış pirinç ve bulguru ekleyip tencerenin kapağını kapatın. Lahananın suyu ve sıcaklığıyla pirinç ve bulgur kabaracaktır. 4. Bu işlemden sonra sütü ekleyip yaklaşık 2 dakika kaynatın. Kaymağı, karabiberi, kırmızı pul biberi ve tuzunu ekleyin. Eğer tuz eksikse bir miktar daha tuz ekleyin. 5. Küçük bir teflon tavada tereyağını eritip un ekleyin ve biraz kavurun. Pişmiş olan lahananın içine unlu karışımı ilave edin. 6. Servis tabağına alınan sütlü lahana yemeğinin üzerine tereyağında kızdırılmış toz kırmızı biber dökerek servis edin. Ekstra BilgilerSütlü lahana yemeği, besleyici ve sağlıklı bir yemek olmasının yanı sıra, özellikle soğuk kış günlerinde sofralarınıza lezzet katacaktır. Lahananın içerdiği vitaminler ve mineraller, bağışıklık sisteminizi güçlendirir ve vücudunuzu toksinlerden arındırır. Ayrıca, süt ve kaymak gibi süt ürünleri, yemeğe kremamsı bir doku ve zengin bir tat katar. Bu tarifi denediğinizde, farklı baharatlar ve malzemelerle kendi damak tadınıza göre uyarlayabilirsiniz. Örneğin, biraz sarımsak veya soğan ekleyerek yemeğinize farklı bir aroma katabilirsiniz. Afiyet olsun! |
Merhaba ben sütlü lahana yemeğini yapmak istiyorum ancak neden un kullanıyoruz tarifte? Un koymasak bir farklılık olur mu?
Cevap yazMerhaba Bakiye Hanım,
Sütlü lahana yemeğinde un, yemeğin kıvamını artırmak ve daha yoğun bir sos elde etmek için kullanılır. Un koymazsanız, yemeğinizin sosu daha ince ve sulu olabilir. Ancak damak zevkinize bağlı olarak unu kullanmayabilirsiniz; bu durumda yemeğin kıvamını farklı malzemelerle (örneğin patates püresi) artırmayı deneyebilirsiniz. Afiyet olsun!
merhaba bu tür yemeklerde un kıvam için kullanılır. özellikle istenen yoğunlukta olmasını istiyor iseniz unsuz yapabileceğiniz bir yemek değildir. un koymaz iseniz olur tabii ki ama belirttiğim gibi un olmaz ise daha sıvı ve özdeşleşmeyen bir görüntü elde edersiniz. afiyet olsun.