Mor Lahana Turşusu Mor lahana turşusu, son derece kolay bir kış turşusudur. Kış sebzelerinin değerini bilmek gerekir. Özellikle mor renkli sebzelerin düzenli şekilde tüketilmesi tavsiye edilmektedir. Üstelik mor lahana turşusu oldukça kolay hazırlanır ve 3-4 gün içinde tüketilmeye hazır hale gelir. Vereceğimiz ölçülerde turşuyu hazırlarsanız, ne kadar lezzetli ve tam kıvamında olduğunu göreceksiniz. Biz turşu diyoruz ama salata gibi tüketebileceğiniz bir yiyecek oluyor. Dilerseniz mor lahana turşusunu birlikte yapmaya başlayalım. Mor Lahana Turşusu İçin Gerekli Malzemeler
Mor Lahana Turşusu Nasıl Yapılır? Mor lahanayı önce güzelce yıkayın. Daha sonra lahanayı dörde bölün. Bu parçaların her birini incecik kıymaya başlayın. İnce kıyılmış lahana parçalarını derin bir kaseye alın ve üzerine kaya tuzunu serpiştirin. Bu aşamada mor lahanayı ellerinizle iyice ovuşturun. Mor lahana bu şekilde iyice yumuşayacak ve biraz da sulanır gibi olacaktır. Lahanaları bu şekilde 10-15 dakika kadar bekletin. Sonrasında uygun boyda bir kavanozun içine lahanaları doldurun. Kavanozun üstünde bir parmak kadar boş yer kalmalı ve lahanalar sıkıca doldurulmalıdır. Şimdi bir kasenin içine üzüm sirkesini, limon suyunu ve suyu koyarak karıştırın. Bu karışımı kavanozdaki mor lahananın üzerine dökün. Eğer kavanozda yer kalırsa, üzerini sirkeyle tamamlayabilirsiniz. Kavanozun ağzını sıkıca kapatarak güneş görmeyen bir yerde 1-3 gün bekletin. Bu sürenin ardından mor lahana turşusunu buzdolabına koyun. Tüketeceğiniz zaman turşudan biraz alarak yine ağzı kapalı olarak buzdolabında saklayın. İster salatalarda garnitür olarak, isterseniz tek başına turşu gibi tüketebilirsiniz. Afiyet olsun. |